2024. május 20., hétfőMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Lecsukhatják Trumpot, ha továbbra sem tudja befogni a száját

Hirdetés

Lecsukhatják Trumpot, ha továbbra sem tudja befogni a száját

A volt elnök ügyében eljáró bíró azt mondta, hogy a Trump ellen kiszabott bírságok − eddig mintegy 10 ezer dollár − „nem bírnak elrettentő erővel”. A bíró szerint

ezért a továbbiakban a bíróságnak fontolóra kell vennie a börtönbüntetés kiszabását.

A volt elnököt azzal vádolják, hogy üzleti feljegyzéseket hamisított, hogy eltitkolja annak a 130 ezer dollárnak kifizetést, amelyet egy pornósztárnak utalt át, hogy megvásárolja a hallgatását egy 2006-os együttlétükről. A 77 éves Trump, az első amerikai elnök, aki ellen büntetőeljárás indult, tagadja a vádakat, és azt állítja, hogy nem létesített szexuális kapcsolatot Stormy Danielsszel. Ha elítélik, börtönbüntetésre vagy felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására számíthat. 

Íme öt tanulság Trump tárgyalásának 12. tárgyalási napjáról.

Hirdetés

Trump bajba kerül, ha továbbra sem tudja befogni a száját

A bíró megállapította, hogy Trump ismét megszegte azt a rendeletet, amely megtiltotta neki az esküdtek, tanúk, bírósági alkalmazottak és mások elleni verbális támadásokat. Ezt Trump már tizedik alkalommal tette meg. Egy április 22-i interjújában azt mondta, hogy az esküdtek „tisztán demokrata területről” származnak, és ezt „rendkívül igazságtalannak” nevezte.

Merchan bíró azt mondta, elismeri, hogy Trump börtönbe küldése milyen drámai döntés lenne, de világossá tette, hogy ha szükséges, akkor megtenné.

Trump felháborodott

Miközben Merchan bíró elmarasztalta Trumpot, a volt elnök a vádlottak padjáról bámult rá. Amikor befejezte, Trump megrázta a fejét. A tárgyalás után a tárgyalótermen kívüli folyosón tett megjegyzéseiben ismét „választásokba való beavatkozásnak” nevezte a jogi procedúrát.

Távol akarnak tartani a tárgyalástól

− mondta a republikánusok várható elnökjelöltje, hozzátéve, hogy azt remélte, a per hétfőn véget érhet.

Bizonyítékokat mutattak be az esküdtszéknek

Jeffrey S. McConney, a Trump Organization korábbi vállalati kontrollere tanúvallomást tett arról, hogy a Trump korábban már elítélt ügyvédje és intézőembere, Michael D. Cohen megtérítette a Danielsnek általa kifizetett hallgatási díjat. Végül 420 ezer dollárt kapott, amely magában foglalta a bónuszt és az adók kiegyenlítésére szánt pénzt.

Az egy éven át fizetett hallgatási pénz havi 35 ezer dollárt tett ki. Az

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/07/donald-trump-targyalas-bortonbuntetes-buntetougy/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nagy bajban van az egyik utolsó retró kommunista állam

A Világbank április végén közzétett, „Reformok felgyorsítása a növekedés érdekében” című jelentése szerint Laosz reál …