2023. szeptember 28., csütörtökMa Vencel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
2023.09.28. Vencel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Navracsics Tibor: Történelmünkből hazaszeretetet és bátorságot tanulhatunk

Navracsics Tibor: Történelmünkből hazaszeretetet és bátorságot tanulhatunk

Navracsics Tibor köszöntőjében kiemelte: a sümegi fesztiválhoz hasonló hagyományőrző rendezvények révén játékos formában ismerhetjük meg a múltunkat.

A miniszter szerint a szomszédunkban dúló háború a béke törékeny voltára ébreszt rá bennünket, és még inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az ősök hősi erényeire manapság is szükségünk van.

Este a Nemzeti Lovas Színház Honfoglalás című rockoperáját láthatja a közönség.

Az MTI kérdésére Böjte Éva a rendezvény főszervezője elmondta, minden évben augusztus második hétvégéjén rendezik meg a végvári napokat. Felidézte: a Sümegi vár építése és 1989-ben kezdődött fejlesztése közben merült fel az ötlet, hogy létrehozzanak egy figyelemfelkeltő rendezvényt a végvári vitézek emlékére, ami a hősiességre és lovagiasságra tanít és nevel.

Mint mondta, a családilag működtetett vállalkozás távlati célja a Sümegi vár teljes rekonstrukciója, az 1600-as évek végére jellemző állapot létrehozása. Évről évre növekszik a látogatók száma, a szombati egy-egy előadásra több mint ezer érdeklődő váltott jegyet – tette hozzá.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20230812-navracsics-tibor-hazaszeretet-batorsag-tortenelem.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Hol olcsóbb a bevásárlás, Brüsszelben vagy Magyarországon?

Hol olcsóbb a bevásárlás, Brüsszelben vagy Magyarországon?

„Most itt vagyok Belgiumban, ami ugye egy eléggé drága ország, és ahol a fizetések körülbelül …