2024. május 20., hétfőMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Kiderült, mennyi közpénzbe kerülhetett a budapesti CPAC

Hirdetés

Kiderült, mennyi közpénzbe kerülhetett a budapesti CPAC

Több mint egymilliárd forintjába kerülhetett a magyar adófizetőknek a budapesti Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) – állítja az Átlátszó. A lap megvizsgálta, mely közpénzből finanszírozott szervezetek támogatták Orbán Viktor „európai kampányának nyitóeseményét”, a magyarországi CPAC-t. Információik szerint az Alapjogokért Központ idei 4,25 milliárdos támogatásából akár 1,15 milliárd forint közpénzt is költhetett az eseményre. 

Ahogyan arról az Index is tájékoztatott, csütörtökön és pénteken tartották meg Budapesten, a Millenárison a CPAC Hungaryt, amelynek megnyitóján maga a miniszterelnök is beszédet mondott, erről itt számoltunk be részletesen. A konferencia második napja Donald Trump videóüzenetével indult. Felszólalt többek között Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint Kubatov Gábor pártigazgató is.

Volt miből szétosztani a támogatást

A támogatásokat csatornázó Batthyány Lajos Alapítvány idén 10,7 milliárd forintnyi szétosztható közpénzt kapott – írják. 

Hirdetés

Az esemény házigazdája, az Alapjogokért Központ akár 1,15 milliárd forintot is költhetett az eseményre a lap szerint, az összeget a Batthyány Lajos Alapítványon keresztül (BLA) kapta az elemzőintézet – derül ki az Átlátszó közérdekű adatigénylés útján szerzett információiból.  A lap hozzáfért a BLA és az Alapjogokért Központot működtető Jogállam és Igazság Nonprofit Kft. közti legújabb támogatási […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/04/27/cpac-orban-viktor-kozpenz-egymilliard-budapest-alapjogokert-kozpont/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vitézy Dávid: Már egy hónapja épül a kampányzebra az Astorián

Egy hónapja számoltunk be arról, hogy új, jelzőlámpás gyalogátkelő létesül az Astoriánál, a Rákóczi úton, …