2024. május 25., szombatMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
2024.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Blinken figyelmeztette Kína vezetőit, ne pénzeljék tovább az oroszok háborúját

Hirdetés

Blinken figyelmeztette Kína vezetőit, ne pénzeljék tovább az oroszok háborúját

Miután Joe Biden tavaly ősszel fogadta Hszi Csin-ping kínai elnököt, most Antony Blinken amerikai külügyminiszter látogatott el Pekingbe. Ott az elnök mellett Vang Ki külügyminiszterrel tárgyalt, és ugyan nagyon szépen megfogalmazott udvarias szavakat mondott az ezt követő sajtótájékoztatón mindenki – például arról, hogy aktív diplomáciára van szükség és a két országnak nem riválisnak, hanem partnernek kell lennie –, de az is egyértelművé vált, hogy súlyos ellentétek vannak.

A BBC tudósítása szerint Blinken felszólította a kínai tárgyalópartnereit, ne támogassák tovább Oroszországot az Ukrajna elleni háborúban. Kína tagadja, hogy segítséget adna Oroszországnak, de az USA szerint elektronikai, valamint kémiai termékekkel és rakéták alkatrészeivel is kisegítik az oroszokat.

Vang Ji is arról beszélt a találkozó után: ugyan stabil a kínai-amerikai kapcsolat, de „a negatív tényezők továbbra is gyarapodnak”.

Hirdetés

Órákkal a találkozó után Tajvan arról számolt be, hogy Kína huszonkét repülője közelítette meg a szigetet, a felük pedig át is lépte a tengeri demarkációs vonalat. Az amerikai kormány pedig bejelentette, hogy intézkedett 6 milliárd dollár értékű új katonai beszerzésről Ukrajna támogatására.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20240427_blinken-figyelmeztette-kina-vezetoit-ne-penzeljek-tovabb-az-oroszok-haborujat#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az ATV szerint sokkal jobban megéri a szomszédos országokban tankolni, a KSH adatai mást mutatnak

Több szomszédos országban is jobban megéri tankolni, ugyanis Magyarországon a jövedékiadó-emelés után összességében 41 forinttal …