2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Beazonosították a Kreml Magyarországon tevékenykedő ügynökeit

Hirdetés

Beazonosították a Kreml Magyarországon tevékenykedő ügynökeit

Ahogyan arról az Index is beszámolt, Csehország jelentése szerint orosz propagandahálózat működik az Európai Unióban, amelyet nemzeti szankciós listára tettek és befagyasztottak, mert állításuk szerint az Ukrajnának nyújtott támogatások blokkolása volt a Voice of Europe (Európa Hangja) nevű oldal célja. Több uniós politikus is érintett lehet az ügyben, köztük magyarok is.

hvg.hu a titkosszolgálati műveletek részleteire rálátó forrásokból úgy értesült, hogy az orosz befolyásolási hálózatban két Budapesten élő személyt is beazonosított a kémelhárítás.

EGY FRANCIA, VALAMINT EGY FRANCIA–MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRRÓL VAN SZÓ, AKIK SZÉLSŐJOBBOLDALI KÖRÖKBEN MOZOGNAK, ÉS MAGYAR POLITIKUSOKKAL IS AKTÍV KAPCSOLATOT ÁPOLNAK.

Hirdetés

A „voiceofeurope.com” weboldal üzemeltetője Prágában van bejegyezve, de aktív a Facebookon és a Platform X-en is. Szerda este már nem volt elérhető a Voice of Europe oldala, azonban a hvg.hu információi szerint egy másik, szintén orosz propagandát terjesztő hírportálhoz is köthetők a magyar érintettek a Voice of Europe híroldalon kívül.

A jelenleg Moszkvában élő Viktor Medvedcsuk, az állampolgárságától és parlamenti mandátumától megfosztott ukrán […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/03/30/voice-of-europe-oroszorszag-propaganda-kemelharitas-europai-parlament-ukrajna/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Befejezték a Balaton vízeresztését

Befejezte a Balaton vízeresztését a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szerdán a siófoki vízszintszabályozó zsilip zárásával – …