2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Az Egyesült Államok bombákat és harci repülőgépeket küld Izraelbe

Hirdetés

Az Egyesült Államok bombákat és harci repülőgépeket küld Izraelbe

Az Egyesült Államok az elmúlt napokban engedélyezte több milliárd dollár értékű felszerelés – bombák és vadászgépek – átadását Izraelnek – írta a The Washington Post két, az ügyre rálátó, de anonimitást kérő forrásra hivatkozva.

Az amerikai kormány korábban aggodalmát fejezte ki a Rafahban várható izraeli katonai offenzíva miatt. Az Egyesült Államok légvédelmi eszközöket és lőszereket szállít Izraelnek, de egyes demokraták és amerikai arab csoportok bírálják a Biden-kormányzat rendületlen támogatását Izrael számára, ami szerintük a büntetlenség érzetét keltheti.

Joe Biden pénteken elismerte, hogy

sok arab amerikai „fájdalmat érezhet” a gázai háború és az Izraelnek és katonai offenzívájának nyújtott amerikai támogatás miatt.

Hirdetés

Az Egyesült Államok elnöke ennek ellenére megesküdött, hogy továbbra is támogatják Izraelt, annak ellenére, hogy egyre nyilvánvalóbbá válik a szakítás Benjámín Netanjáhú izraeli miniszterelnökkel. A Reuters szerint a Fehér Ház nem kívánta kommentálni a fegyverszállításokat, Izrael washingtoni nagykövetsége nem reagált a megkeresésre.

A csomagra éppen akkor kerül sor, amikor Izraelnek erős nemzetközi bírálatokkal kell szembenéznie a folyamatos gázai bombázás és szárazföldi offenzíva miatt.

Washington évente 3,8 milliárd dollár katonai támogatást nyújt Izraelnek, régi szövetségesének.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/03/30/egyesult-allamok-izrael-tamogatas-bomba-vadaszgep-gazai-ovezet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Izrael ismét arra készül, hogy megtámadja Rafah városát

Folytatja készülődését az izraeli hadsereg a palesztin lakosságú Gázai övezet déli végén, az egyiptomi határnál …