2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A fürdő, ahol elfelejti Varga Juditot és Magyar Pétert

Hirdetés

A fürdő, ahol elfelejti Varga Juditot és Magyar Pétert

Már sok jót hallottunk, ezért kíváncsian, kifejezetten nagy elvárásokkal vágtunk neki a Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda felfedezésének. Az első benyomások a személyzetnek hála igazolták előzetes várakozásainkat. A csillaghegyi intézmény riportsorozatunk utolsó előtti, hetedik állomása, és annyira kedves jegypénztárossal, mint ebben a fürdőben, még sohasem találkoztunk, pedig tényleg nem először vetettük magunkat a gőzök és a habok közé. Köszönjük a hibátlan, kedves és teljes körű tájékoztatást. 

A hölgy játszi könnyedséggel idézte fel a szolgáltatóiparban tevékenykedőkből már jó ideje kiveszni látszó empatikus megközelítést, amikor őszinte mosolyával az újdonsült látogató felé fordult. A pozitívumok nem értek véget a pénztárnál. Az öltözőkabinok tágasak, és a szekrényekbe logisztikai nehézségek, magyarán vad passzírozás, gyömöszölés nélkül bepakolhatunk.

A korábbi fürdőlátogatások alkalmával rendre visszatérő nehézség volt a már korai órákban elviselhetetlenné duzzadó tömeg, a fürdőzésben csak a magamutogatás lehetőségét látó turisták végeláthatatlan özöne, de a Csillaghegyi Strandfürdő (kora tavaszi időszakban) kisszámú és láthatóan törzsvendégekből álló közönségének hála, nem kellett különböző megküzdési stratégiákat alkalmaznunk a felhőtlen fürdőzés, úszás, szaunázás érdekében.

Hirdetés

Nyilvánvalónak tűnik, hogy a látogatottság nagyságrendekkel nagyobb lehet a klímaváltozásnak köszönhetően egyre forróbb nyári időszakban, de nem a komplexum strandrészlegére, hanem a wellnessmedencékre, az uszodára és a szaunavilágra, valamint az étkezési lehetőségekre szeretnénk koncentrálni, vagyis arra, ami hivatalosan csak Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő és Székely Éva Uszoda néven fut. A főváros egyik legöregebb strandja 2018-ban bővült egy tizenegy medencés fedett fürdővel, ekkor kapta a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő nevet.

A fürdő személyzete érkezésünk után látványos, szinte minden részleget érintő takarításba kezdett, amit utcai ruhánkat és szerénységünket levetve sem tudtunk nem a riportsorozat korábbi részeinek számlájára írni. De a jó szándék jegyében engedjük meg a fürdő stábjának, hogy akkor is hasonló buzgalommal járták volna el, ha nem írtunk volna részletesen más fővárosi intézmények valóban aggodalomra okot adó higiéniai problémáiról.

Csobbanás és csend

A Csillaghegyi forrásfürdőt nem ajánljuk azoknak, akiknek a fürdő megválasztásnál fontos, hogy minél változatosabb termálmedencékben és különleges gyógyvizekben ázhassanak.

A gyéren látogatott három meleg vizes medence azonban alkalmas lehet arra, hogy azonnali enyhülést nyújtson a hétköznapok fékezhetetlen tempójából fakadó stresszre, pár pillanatra megfeledkezhessünk Varga Judit és Magyar Péter drámájáról, a hazai közélet egyszerre kibogozhatatlanná és megszámolhatatlanná váló visszásságairól, a hazai társadalmat egyre inkább szorongatni látszó politikai válságról. Ugye, hogy Mekkora segítség ez a lelki béke és a szellemi frissesség fenntartásához?

Köszönjük a tervezőknek, a mélyről feltörő forrásvizek isteneinek, az andalító látványelemeknek és azoknak a turistáknak, akik nem találták meg a térképen Csillaghegyet. Az 5200 forintos komplex belépőjegy többek között az említettek miatt megéri az árát, de ennél sokkal többet ne várjanak. A három medencéből igazából csak a 36 Celsius-fokos élménymedence hasznos és használható, a másik kettő valódi funkciója teljesen bizonytalan.

Az akusztikus medence elvileg a víz alatti zene segítségével fokozza a wellnessélményt. Két lehetőség áll fenn: süketek vagyunk, mint a föld, vagy a víz alatti zenekar éppen szünetet tartott, és az Operaház büféjében múlatta az időt. Az biztos, hogy nekünk nem volt semmilyen zenei élményben részünk. Az üresen álló medence csak arra volt jó, hogy egy nagyszülő a tiltás ellenére, figyelmeztetés nélkül játszhasson benne unokájával. Már láttuk a fürdő látogatóknak ezt a jellegzetesen önző karakterét, ahogyan a fuldokló influenszereket, az atlétákat és a magukat óriásbálnának képzelő figurákat is alaposan kiismertük, már nem fognak ki rajtunk.

De a különböző méretű és felségjelzésű reklámszatyrokkal fürdőzni, úszni indulók előtt még mindig tanácstalanul állunk, ezért meg sem próbáljuk átlátni, kibogozni a jelenséget. Itt kell megjegyeznünk, hogy a komplexumban egy teljes emelet áll a kicsik rendelkezésére változatos, szuper medencékkel. Lehet, hogy még zene is van.

csillaghegy2

Fotó: Kolumbán Kitti / Index

Az intézmény hivatalos honlapján azt írják, hogy a 36 fokos relaxmedence kizárólag a kikapcsolódást és a jó érzést szolgálja. Örök rejtély marad számunkra, hogy pontosan milyen eszközökkel. A fürdő kétségkívül […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/03/29/csillaghegyi-arpad-forrasfurdo-riport-riportsorozat-medencek-forrasviz-bgyh/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Schmidt Mária: Bibliai vésznek éltük meg a Covidot

A XXI. Század Intézet főigazgatója emlékeztetett: egy váratlan, légzőszerveket megtámadó vírus okozott világjárványt, amelyet addig …