2024. április 13., szombatMa Ida napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.13. Ida Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A magyar emberek fele több mint egy évtizede nem érezte magát boldognak

Hirdetés

A magyar emberek fele több mint egy évtizede nem érezte magát boldognak

Az Ipsos kutatásában – amelyet a 24.hu szemlézett – arról ír, hogy ugyan az emberek összességében boldogabbnak érzik magukat, mint a világjárvány csúcspontján, de kevésbé boldogok, mint a 2010-es évek elején. Most 71 százalékuk tartja magát boldognak, ami magasabb arány, mint a 2020. augusztusi 63 százalékos érték, de alacsonyabb, mint a 2011-es 77 százalékos.

Ha a hosszú távú tendenciákat nézzük, 2011 óta Törökországban csökkent a legnagyobb mértékben a boldog emberek száma a beszámolóik szerint (30 százalékpontos csökkenés), míg Spanyolországban nőtt a legnagyobb mértékben (7 százalékpontos növekedés).

Idén is Hollandia a világ legboldogabb országa (85 százalék), amit szorosan követ Mexikó (83 százalék). A skála másik végén áll Magyarország és Dél-Korea (48 százalék), itt élnek a legkevésbé boldog emberek. Míg a magyarok fele 13 éve folyamatosan boldogtalannak vallja magát, addig Dél-Koreában 2011 óta zuhan meredeken a boldogságszint.

Hirdetés

A család és a barátok azok az aspektusai az emberek életének, amelyekkel a legelégedettebbek, az országuk politikája és gazdasága, valamint a saját személyes pénzügyi helyzetük pedig az a terület, ahol a legalacsonyabb az elégedettség.

Még az olyan boldog országokban is, mint Hollandia, ezek a felhők ott lebegnek a fejek felett. A hollandok közül majdnem minden harmadik elégedetlen az országa társadalmi és politikai helyzetével, míg kicsivel több mint felük azt mondja, hogy elégedetlen a hollandiai gazdasági helyzettel.

Magyarországon azonban sokkal rosszabb a helyzet: csak 19 százalék mondta, hogy jól mennek a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/03/29/ipsos-nemzetkozi-kozvelemeny-kutatas-felmeres-boldogsag-magyarorszag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Washington folyamatosan végzi az előkészületeket egy Izrael elleni iráni támadás miatt

Yoav Gallant izraeli védelmi miniszter és Erik Kurilla, az Egyesült Államok Központi Parancsnokságának parancsnoka az …