2024. április 13., szombatMa Ida napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.13. Ida Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Románia egy lépéssel közelebb került a schengeni övezethez való csatlakozáshoz

Hirdetés

Románia egy lépéssel közelebb került a schengeni övezethez való csatlakozáshoz

„Ehhez a nemzeti érdeket kell a politikai érdekek elé helyezni” – mondta Marcel Ciolacu a Temesvári Traian Vuia Nemzetközi Repülőtér nemzetközi járatoknak szánt új indulási terminálja avatóünnepségén.

Marcel Ciolacu leszögezte: a nagy országos projektekhez, mint a schengeni csatlakozás, stabilitásra és egységre van szükség, káoszban és politikai viták közepette nem lehet építkezni.

48 órán belül a román állampolgárok elfelejthetik a klasszikus reptéri ellenőrzést

Hirdetés

– emelte ki.

Nicolae Ciuca szenátusi elnök kiemelte, hogy a reptérfejlesztés uniós támogatással valósult meg, és további infrastrukturális projektekre is van pénz. Sorin Grindeanu közlekedési miniszter szerint a temesvári reptérfejlesztés a bizonyíték arra, hogy Románia képes uniós pénzből a nemzetközi előírásoknak megfelelő beruházásokat megvalósítani.

A terminál vasárnaptól, az ország részleges schengeni csatlakozásával üzemel, az útlevél-ellenőrzés nélküli uniós térségbe tartó utasokat szolgálja ki. Az avatóünnepségen Nicolae Ciuca szenátusi elnök, Alfred Simonis képviselőházi elnök és Sorin Grindeanu közlekedési miniszter is részt vett.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/03/29/romania-repuloter-temesvar-schengeni-ovezet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Washington folyamatosan végzi az előkészületeket egy Izrael elleni iráni támadás miatt

Yoav Gallant izraeli védelmi miniszter és Erik Kurilla, az Egyesült Államok Központi Parancsnokságának parancsnoka az …