2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Szíjj Lászlóék átnevezték a Közgépet, és 750 milliós profitot értek el vele

Hirdetés

Szíjj Lászlóék átnevezték a Közgépet, és 750 milliós profitot értek el vele

750 millió forint nyereséggel zárta a céges beszámoló szerint 2023-at a Duna NRG – valószínűleg ez a név nem sokat mond az átlagembernek, az ellenben annál többet, hogy ez a cég volt tavaly november előtt a legendás Közgép. A NER és a Simicska-birodalom egykori központi cége néhány kanyar után már Szíjj László tulajdonában van, és ugyan a sikeressége a közelében sincs a tíz évvel ezelőttinek, de néhány százmilliós profitot már évek óta stabilan hoz.

A 750 millió forintos profit ahhoz képest elenyésző, hogy a Simicska-korszak végén, 2014-ben még 4,3, 2015-ben pedig 13 milliárd forint az éves nyereség, onnan esett a G-nap után 2018-ban egész 30 millióra. Utána azonban az új tulajdonosi kör már újra vastagon nyereségessé tette. Igaz, ők is érzik, hogy nehéz idők járnak az építőiparra: a profithoz nem nyúltak hozzá, egy fillért sem vettek ki belőle osztalékként, hanem az egészet eredménytartalékba helyezték.

Így tettek a Szíjj-féle cégcsoport központi vállalatánál, a Duna Aszfaltnál is. Ott 1,7 milliárd forint lett az éves profit 2023-ban, ezt a pénzt szintén egy az egyben eredménytartalékba helyezték.

Hirdetés

Szíjj László tavaly az Indexnek adott interjújában beszélt a cége sikereiről:

„Szeretik rám azt mondani a sajtóban, hogy közbeszerzéseken szerezte meg, növelte, hizlalta a vagyonát… De bárki jöhet közbeszerzésre, ajánlatot tehet… Nem gondolom, hogy szégyenkeznem kellene azért, mert a Duna Group képes a nemzetközi vetélytársak előtt megnyerni jelentős méretű tendereket.”

Ugyanebben az interjújában tette hozzá azt, hogy Simicska Lajossal egyszer találkozott életében, az alapján nem tud rá rosszat mondani, ami pedig az üzletet illeti, „a Közgép egy fontos állomás volt, mert amikor a hídépítési projektek elindultak, szükség volt egy acélgyártási képességre, ami ott már megvolt. A Közgép egy szükséges és jó eszköz volt a portfóliónk bővítéséhez.”

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20240530_szijj-laszloek-atneveztek-a-kozgepet-es-750-millios-profitot-ertek-el-vele#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nagyot hízott osztalékokból Mészáros Lőrinc bankszámlája

Tucatnyi céges közgyűlésen vett részt Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos az elmúlt hetekben, órák alatt döntött …