2024. július 27., szombatMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Szerencsés sorsolást kapott a magyar férfi kéziválogatott a világbajnokságra

Hirdetés

Szerencsés sorsolást kapott a magyar férfi kéziválogatott a világbajnokságra

A nemzetközi szövetség (IHF) döntése értelmében az már múlt pénteken eldőlt, hogy az olimpiai kvótás magyar együttes Varasdon (Varazdin) a D csoportban játszik majd. A szerda esti, zágrábi sorsoláson az első kalapból sorsolták Chema Rodríguez csapatát, amely a másodikból kapta a hollandokat, a harmadikból az északmacedónokat, a negyedikből pedig a guineaiakat.

A január 14. és február 2. között sorra kerülő világbajnokság házigazdája Horvátország, Dánia és Norvégia lesz. Ez lesz a 29. férfi vb, és a 23., amelyen a magyar együttes részt vesz. Eddigi legjobb eredménye az 1986-os ezüstérem, legutóbb, tavaly januárban nyolcadik lett.

A mind a nyolc csoportból az első három helyezett jut a négy középdöntős csoportba, onnan pedig az első kettő kerül a negyeddöntőbe. A magyarok a negyeddöntőt Zágrában játszanák. A magyarok továbbjutás esetén szintén Varasdon szerepelnek, a középdöntőben a Franciaország, Ausztria, Katar és Kuvait alkotta C csoport három továbbjutója ellen lépnek pályára.

Hirdetés

„Talán most több szerencsénk volt a sorsolással, mint a korábbi alkalmakkor, vannak a mienknél erősebb csoportok is, de […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kezilabda/2024/05/30/magyar-valogatott-csoportellenfelek-vilagbajnoksag-chema-rodriguez/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Párizs minket is várt: az Index helyszíni stábja is rácsatlakozott az olimpiára

A mai nap a rendhagyó, Szajnára tervezett ceremóniáé, holnaptól viszont beindul az igazi nagyüzem a …