2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Kiderült, mennyit tévéznek a magyarok

Hirdetés

Kiderült, mennyit tévéznek a magyarok

Tízből kilenc magyar háztartásban van tévé, minden harmadik kettő, minden nyolcadik háztartás pedig három készülékkel rendelkezik – derült ki a Hisense által megrendelt friss kutatásból. Ez a szám még nagyobb a 60 évnél idősebbek körében: 54 százalékuknak két vagy három tévéje is van otthon.

A válaszadók több mint 80 százaléka napi szinten használja a tévét, minden negyedik magyar pedig naponta több mint 3 órát. A nők és a férfiak között nincs jelentős különbség a napi használatban, 10-ből 8-an napi szinten használják.

A Pulzus kutató által végzett online reprezentatív felmérés szerint a magyarok jelentős része még mindig hagyományos tévénézésre használja a készüléket, bár ez az arány csökkent a legutóbbi, 2022-es hasonló adatfelvétel óta. Amíg akkor még a válaszadók 65 százaléka használta erre, és 19 százalék streamelt, idén már 60 százalék a tévénézők aránya és 22 százalék azoké, akik a streaminget választják. A nők több tévét néznek, mint a férfiak, de a sportesemények követése inkább rájuk és a 60 évnél idősebbekre jellemző.

Hirdetés

A tévévásárlásnál a fő szempont az ár, és a legtöbb magyar 100-150 ezer forint értékben vesz tévét, csak minden harmadik válaszadó költ ennél többet új készülékre. A felmérés alapján a férfiak hajlamosabbak többet költeni, mint a nők, 10-ből egy férfi akár 200-300 ezer forintot is elkölt. Egyébként a megkérdezettek 17 százaléka tervezi most új tévé beszerzését, és mindössze két százalékuk teszi ezt a labdarúgó-Eb vagy az olimpia kedvéért.

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20240529_kiderult-mennyit-teveznek-a-magyarok#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nagyot hízott osztalékokból Mészáros Lőrinc bankszámlája

Tucatnyi céges közgyűlésen vett részt Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos az elmúlt hetekben, órák alatt döntött …