2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Anyagilag is óriásit bukott az FTC a feröeriek elleni vereséggel, öt éve nem látott mínusz lett a vége

Hirdetés

Anyagilag is óriásit bukott az FTC a feröeriek elleni vereséggel, öt éve nem látott mínusz lett a vége

932 millió forint veszteséget hozott össze az FTC Labdarúgó Zrt. 2023-ban a most leadott céges beszámoló szerint. Ez főleg ahhoz képest fájóan nagy bukás, hogy egy évvel korábban még 1,3 milliárd forint lett a nyereség, és utoljára öt évvel korábban volt veszteséges a klub.

Az árbevétel pedig egész jól nőtt is, 6,6-ről 8,17 milliárd forintra – ez majdnem 24 százalék, azaz jóval az infláció feletti emelkedés. Az „egyéb bevételek” sor azonban 10,6-ről 8,4 milliárd forintra zuhant meg.

Ebben pedig jókora szerepe van annak, hogy a nyáron a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében a feröeri KÍ Klaksvík óriási meglepetésre kiejtette az FTC-t. Hiába jutottak el ez után a Konferencia Ligában egészen a legjobb 16-ig, a harmadik számú európai kupasorozat sokkal rosszabbul fizet a BL-nél: a csoportkörből való továbbjutásért – és a 2023. tavaszi Európa Liga-nyolcaddöntőért, amit szintén ennél a naptári évnél könyveltek el természetesen – együtt 3,2 milliárd forint pénzdíj járt, ami persze nem hangzik rosszul, de ha sikerült volna bejutni a BL-be, akkor már egy nulla ponttal zárt csoportkör is 15,6 millió euró, azaz közel 6 milliárd forint lett volna.

Hirdetés

Ami a fizetéseket illeti: a cég 224 dolgozójára 9,18 milliárd forint bérköltséget számolt el, vagyis 3,4 millió forint volt az egy alkalmazottra jutó havi átlagos bérköltség – nyilván ez nem csak a focistákat jelenti, hanem a stábot és a zrt. más alkalmazottjait is.

Azért nagyon félteni nem kell a klubot, eddig amikor csak baj volt, segített a focin kívüli szakosztályokért is felelős FTC egyesület, amelyben már ott vannak az állami milliárdok. Az egyesület tavaly 2,3 milliárd forintot adott a futballklubot működtető cégnek. A Ferencváros és a közpénz néhol nehezen nyomon követhető kapcsolatát részletesebben itt mutattuk be:

Közpénz, erő, egyetértés: nyert annyit az FTC az európai kupákban, hogy meglenne az állami támogatás nélkül?

Több, mint 3,5 milliárd forintot nyert a Ferencváros azzal, hogy a legjobb 16-ba jutott az Európa Ligában, nem csoda, hogy sokan fölvetik: most már talán meg lehetne oldani állami pénz nélkül is a klub működtetését? A válasz nem egyszerű, már csak azért sem, mert nehéz követni, pontosan mennyi is az államtól vagy az állam közvetlen közeléből érkező bevétel.

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20240531_anyagilag-is-oriasit-bukott-az-ftc-a-feroeriek-elleni-vereseggel-ot-eve-nem-latott-minusz-lett-az-ev-vege#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nagyot hízott osztalékokból Mészáros Lőrinc bankszámlája

Tucatnyi céges közgyűlésen vett részt Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos az elmúlt hetekben, órák alatt döntött …