2024. június 22., szombatMa Paulina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.22. Paulina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Újabb merülőhajós expedíciót terveznek a Titanic roncsaihoz

Hirdetés

Újabb merülőhajós expedíciót terveznek a Titanic roncsaihoz

Egy éve annak, hogy életét veszítette egy turistaexpedíció összes tagja, amikor az OceanGate Titan nevű búvárhajójával a Titanic roncsaihoz akartak lemerülni. Miután a kiszolgálóhajó elvesztette a kapcsolatot a Titannal, sokan reménykedtek abban, hogy a résztvevők még életben vannak, ám végül nem tudták megmenteni őket.

A történtek nem mindenkinek szegték kedvét, a merülőhajókat gyártó Triton Submarines két alapítója, Larry Connor és Patrick Lahey bejelentette, hogy szeretnének lemerülni a 3800 méter mélyen lévő Titanichoz – írja a BBC.

A Titanic roncsaitól a végtelen űrig: így épült új iparág a túl sok pénzből és a gyerekkori álmokból

Évtizedek óta utaznak már önmagukat Cousteau vagy épp Kirk kapitánynak képzelő szupergazdagok a tenger fenekére és az űrbe, de mozgalmuk csak az elmúlt pár évben vált igazán látványossá. Eddig nem történt tragédia, a Titan merülőhajó esete az első, amely tényleg rávilágít ezeknek az úrihóbort-expedícióknak a valós veszélyeire.

Hirdetés

Hogy erre pontosan mikor kerül sor, nem tudni, a cég szóvivője szerint mindenképpen szeretnék megvárni, hogy a Triton 4000/2 Abyssal Explorer nevű mélytengeri búvárhajó megkapja az összes szükséges engedélyt. Ezt azért tartották fontosnak hangsúlyozni, mert az OceanGate vezérigazgatója, a 61 éves Stockton Rush arról volt ismert, hogy szerette feszegetni a határokat, és figyelmen kívül hagyta azon szakértők tanácsait, akik felhívták a figyelmet a Titan lehetséges problémáira.

Az ingatlanmilliárdosként ismert Larry Connor a The Wall Streetnek elmondta, szeretné bebizonyítani, hogy ha kellő tisztelettel viszonyulunk az óceánhoz, csodálatos és különleges élményben lehet részünk, és társával remélik, hogy a tavalyi tragédia után sikerül ismét felkelteni az emberek érdeklődését a mélytengeri búvárhajók iránt.

Connornak és Lahey-nek nem ez lesz az első közös expedíciója, 2021-ben együtt merültek a Mariana-ároknál.

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20240529_ujabb-merulohajos-expediciot-terveznek-a-titanic-roncsaihoz#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ezekre a Samsungokra jön elsőként az Android 14

Hétfőn kezdetét vette a nagy éves szoftverfrissítési szezon a Samsungnál, várhatóan jövő tavaszig több tucat …