2024. július 27., szombatMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Idén Zamárdiban indul a nyár

Hirdetés

Idén Zamárdiban indul a nyár

A MOL Nagyon Balaton csapata 2013 óta dolgozik azon, hogy minden évben bemutassa a magyar tenger ismert és rejtett kincseit, elsősorban az izgalmas és tartalmas kulturális kínálaton keresztül. A Zamárdi ZamJam idén két alkalommal és rendhagyó formátummal jelentkezik: a nyár legelején és legvégén javarészt ingyenes programok egész sorát vonultatja fel közel 30 helyszínen.

A május 31. és június 2. közötti programsorozattal, a „Zamárdiban indul a nyár!” szlogen szellemében a szervezők a főszezont megelőző időszakban szeretnék felhívni a hazai turisták figyelmét arra, hogy már ilyenkor is érdemes a Balatonhoz látogatni. Ezen a hétvégén Zamárdiban kinyit a szabadstrand, meg lehet mártózni a vízben, lehet sup-olni és fel lehet keresni a környék teraszait, éttermeit, falatozóit.

A ZamJam keretében a vízparti MOL színpadon június 1-jén a Hot Jazz Band és Charlie koncertje után nyárindító tűzijáték várja a vendégeket. A háromnapos program részeként a kilátónál akusztikus és jazz-koncerteket hallgathatnak meg az érdeklődők a Müpa, a Budapest Jazz Club és a Magyar Jazz Szövetség válogatásában.

Hirdetés

A Parti Bisztrónál a Be Massive Horizon, vagyis DJ Metha lép színpadra, miközben állandó filmes stábja a csodás vízpartot mutatja be. A Rozmaring Étteremben DJ Venom és vendégei, többek között Jumodaddy, KRSA, Dj Turner és Dj Bootsie forgatják a lemezeket.

A Kertmozi hajnalba nyúlóan vetít filmeket a ZamJam Filmmaraton alkalmával. A Magyar Mozgókép Fesztivál „Ma este gyilkolunk” című premierfilmjével kapcsolatban Koltai Róbert és az alkotók mesélnek forgatási élményeikről. Szombaton Földessy Margit és a Szindra társulat impro-színháza két alkalommal is várja a nézőket, a késő esti előadás vendége a „régi Margitos” Fenyő Iván lesz. A Líra Irodalmi Teraszon Steigervald Krisztián generációkutató tart előadást a generációk harcáról – Hogyan értsük meg egymást – címmel, majd vasárnap a ZAM teraszán Koltai Róberttel Gaál Ildikó beszélget a nemrég megjelent Koltai 80. című könyvről.

A gasztronómia iránt érdeklődők a vízparti Gasztro Kult & Art helyszínen Balaton környéki food truckok ételkínálatából válogathatnak a Creativ Kitchen és a Rolling Chef jóvoltából, valamint balatoni borokat kóstolhatnak a Laposa, a Kányavári és a Balatoni Bor és Stari Sör kínálatából. Hagyományteremtő szándékkal idén először rendezik meg az I. Zamárdi Bortúra sétáló borkóstolóját, ahol több mint tíz helyszínen helyi és dél-balatoni pincészetek borait kínálják.

ZAM ART címmel Bereczki Kata balatoni képei lesznek megtekinthetők egy, a város különböző pontjai feltűnő, vándor pop-up kiállításon. Megnyitja kapuit a Zamárdi-Kőhegy Művésztelep is, ahol Munkácsy-díjas alkotók munkafolyamatába tekinthetnek be az érdeklődők, az eseményt kiállítás zárja. Aki pedig szívesen alkotna, ki is próbálhatja tehetségét egy balatoni tájképfestő workshopon Szalai Krisztián festőművész […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2024/05/29/zamardi-mol-nagyon-balaton-zamjam/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Olyan ételeket szolgálnak fel a Balaton partján, hogy csak nézünk

Minden rekordot megdöntve idén a Balatoni Kör által szervezett Év strandétele versenyre 40 étellel neveztek a balatoni …