2023. október 2., hétfőMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.10.02. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Szucsánszki Zita: A góljaink felét biztos, hogy a Fradi-tábor dobta

Szucsánszki Zita: A góljaink felét biztos, hogy a Fradi-tábor dobta

„EMILYYYYY!” – hangzott el a felkiáltás nagyjából 20 ezer torokból, az FTC-Rail Cargo Hungária–Esbjerg-elődöntő utolsó másodpercében, mikor a német kézilabdázó majdhogynem a dudaszó pillanatában vágta be a győzelmet jelentő gólt. A Fradi történelmében először jutott be a négyes döntőbe, sőt, ha már itt járt, hatalmas meglepetésre legyőzte a nemzetközi porondon sokkal rutinosabb és esélyesebb Esbjerget, bejutva ezzel a vasárnapi fináléba. Őrületes hangulat uralkodott az MVM Dome-ban, ahol egyébként történelmi nézőrekord is megdőlt, mivel soha korábban nem voltak ennyien személyesen női kézilabda-mérkőzésen. 

„Sok mindent láttam már, de ezt átélni… Még most sem találom a szavakat – mondta lapunknak Szucsánszki Zita. – De ha már ennyien itt voltak, szurkoltak nekünk, csak be kéne jutni a fináléba, miért ne… A viccet félretéve kőkemény meccs volt, de gyakorlatilag az összes fordulópontból mi jöttünk ki jól, Janurik Kinga védései, Emily Bölk góljai a hajrában és még sorolhatnám.”

Hogy mit jelentett a ferencvárosi játékosoknak a zöld-fehér drukkerek által nyújtott támogatás, azt a szezon végén visszavonuló irányító szavai tökéletesen lefestik.

Hogy mit? Szerintem konkrétan a góljaink felét ők dobták… Az, hogy mínusz ötnél ugyanúgy éltettek minket, mintha annyival vezetnénk, egészen egyedülálló.

Szucsánszki szerint a döntő Katrine Lundén, a Vipers kapusán, valamint azon múlhat, hogy a régi ismerős eszén mennyire tudnak túljárni a ferencvárosi játékosok.

Ő is ismer minket, mi is ismerjük őt, ebből bármi kisülhet. Bombaerős csapatuk van a norvégoknak, ők a döntő esélyesei, de jól áll nekünk ez az underdog szerep, látott már olyat a történelem, hogy megtréfálták a favoritot. Mi is azon leszünk, személy szerint én is, már csak amiatt is, mert ez lesz pályafutásom utolsó összecsapása

– tette hozzá Szucsánszki. 

DSC9779

Fotó: Kaszás Tamás / Index

A találkozó utáni sajtótájékoztatóra Elek Gábor és Andrea Lukic érkezett. A magyar vezetőedző hirtelen nem is találta a szavakat, amikor arról kérdezték, milyen érzés, hogy bejutott csapata a fináléba. 

Nehéz lenne most hirtelen megszólalni, soha ennyi ember előtt nem játszottunk, leírhatatlan érzés volt ez az egész. És ennek még közel sincs vége. Úgy gondolom, mindkét csapat megérdemelte volna a döntőt, nagyon szoros és a végletekig kiélezett mérkőzés volt, de elmondhatatlan most a boldogságom, hogy nekünk sikerült győzedelmeskedni. Olyan boldogságot érzünk, amit fel sem tudunk fogni, három sarokra az otthonunktól történelmet írtunk, már az is maga volt a csoda, hogy ide eljutottunk, nemhogy még döntőt is játszhatunk. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, a következő órákban a regenerációra fektetjük a hangsúlyt, és holnap újra, 10 ezer Fradi-szurkoló előtt mindent megteszünk a győzelemért

– értékelt röviden Elek Gábor, aki nyilatkozata közben is rendkívül meghatódott volt. A magyar vezetőedző mellett Andrea Lekic foglalt helyet, a szerb irányító pedig elmondta, ezzel egy álma vált valóra.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kezilabda/2023/06/03/noi-kezilabda-bajnokok-ligaja-final4-ftc-rail-cargo-hungaria-esbjerg-nyilatkozat-ertekeles/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Jaramában írt autósport-történelmet Kiss Norbert „százados”

Csapatának beszámolója szerint a Révész Racing versenyzője – aki már a múlt héten bebiztosította ötödik …