2023. szeptember 30., szombatMa Jeromos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.09.30. Jeromos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Szenzációs magyar ezüst és három újabb olimpiai kvóta a világbajnokságon

Szenzációs magyar ezüst és három újabb olimpiai kvóta a világbajnokságon

Borúra derű

Borongós reggelre ébredt Duisburg, az esős, hűvös időjárást viszont épp a vasárnapi program kezdetére hagytuk magunk mögött, és a derűs hangulatot fokozta, hogy Lucz Anna a B döntőjét simán megnyerte, ami biztosan jót tett a lelkének a szombati A fináléról való meglepő lecsúszást követően a mix döntője előtt.

A tegnapi nappal összességében azért így is elégedett lehetett a magyar küldöttség, hiszen Adolf Balázs remek versenyzéssel szerzett párizsi kvótát hazánknak C–1 1000 méteren, ahogyan a Bragato Giada, Nagy Bianka kenu kettős is. 

Varga Ádám ezüst-, Csipes Tamara bronzérmet szerzett a király- és királynőszámban, Rendessy Eszter K–1 1000 méteren lett harmadik, a Vajda Bence, Szántói-Szabó Tamás kajakduó pedig ugyanezen a távon másodikként zárt.  

A délután során az 500-as férfi-kajak- (Nádas Bence, Kopasz Bálint) és kenupárosunk (Korisánszky Dávid, Fekete Ádám) is nagy lépést tett Párizs felé, a női K–2-es egységnek (Fojt Sára, Pupp Noémi) viszont alighanem csak a rémálmaiban jöhet elő ez a futam.  

A vasárnapi A döntők – szenzációs ezüst és három újabb párizsi kvóta!

A magyar érdekeltségű programot Balla Virág C–1 500 méteres fináléja indította (előtte a K–1 200 méteren Lisa Carrington természetesen megint agyonverte a világot, ahogyan mindig), a kettesben és négyesben négy vb-ezüstöt szerző sportoló ezúttal az ötödik helyen zárt.

A tavaly Kanadában világbajnok, Münchenben Európa-bajnok Nádas Bence, Kopasz Bálint duó nem sokkal a mostani rendezvény előtt ült ismét össze egy hajóba, de a kihagyásból nem látszott sok minden, szombaton magabiztosan jutottak be a fináléba.

A duisburgi versenynek egy újabb olimpiai kvóta is volt a tétje (Nádas a négyesben már kiharcolta, Kopasz tehette teljessé a férfi hatost), ehhez a top hatba kellett kerülni.

Az már a kezdésnél látszott, hogy ez meglesz, fél távnál a harmadik volt az egység, végül pedig a portugálokkal hatalmas csatában ezüstérem jött össze!

Amit három hét felkészülésből ki lehetett hozni, azt kihoztuk. A legjobb pályánk a döntő volt. Mindent, amit eddig eveztünk, meg tudtunk csinálni. Egyet sajnálok, hogy ha a végén nem billenünk le, akkor a portugálok talán nem tudnak bejönni elénk, de még most is alig tudom elhinni, hogy megcsináltuk ezt három hét alatt

– mondta elégedetten a partra szállást követően Nádas Bence, aki megköszönte minden csapattársa segítségét, mert elmondása szerint „öten ültek most ebben a hajóban”.

Bátran kijelenthetem, hogy […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kajak-kenu/2023/08/27/kajak-kenu-vilagbajnoksag-2023-duisburg-vasarnapi-dontok-nadas-bence-kopasz-balint-korisanszky-david-fekete-adam/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Nézi vagy csinálja, profi vagy amatőr – a Sport Forumon a helye

Nézi vagy csinálja, profi vagy amatőr – a Sport Forumon a helye

Dudás Hunor, a the path sportmanagament ügynökség ügyvezetője emlékeztetett: a rendezvényre tavaly az adta az …