2023. május 31., szerdaMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
2023.05.31. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Suhajda Szilárd felesége: Vélhetően láttak egy emberi alakot a 4-es tábor felett

Hirdetés

Suhajda Szilárd felesége: Vélhetően láttak egy emberi alakot a 4-es tábor felett

Mint arról az Index már beszámolt, Suhajda Szilárd a 8848 méteres Mount Everest megmászásának mesterséges oxigén és teherhordók nélkül vágott neki vasárnap. Magyar embernek korábban még nem sikerült tiszta mászással elérnie ezt, ami világviszonylatban is ritkaságnak számít.

Az extrémsportoló március 23-án utazott Nepálba, ahol az alaptábor elérése után három akklimatizációs kört teljesített a hegyen, végül szombat este indult el a Mount Everest 7900 méteren álló négyes táborából.

Május 24-én, szerdán délelőtt Suhajda közösségi oldalán közölték, hogy bejelentkezett műholdas telefonon, nagyjából 8700 méteres magasságból. Elmondása szerint akkor három-négy órányira volt a csúcstól. Legutóbb magyar idő szerint szerdán 15:47-kor 8795 méteren rögzítettek tőle GPS-jelet, azóta viszont nem érkezett róla semmi hír.

Emberi alakot láttak

Suhajda felesége a közmédia megkeresésére elmondta, a kinti logisztikát biztosító ügynökséggel állandó kapcsolatban vannak, megtesznek minden tőlük telhetőt, hogy megkönnyítsék az extrémsportoló lejövetelét – írja az m4sport.hu.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2023/05/25/suhajda-szilard-mount-everest-hegymaszas-legindi-timea-feleseg-eltunes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megtelt a Szemlő-hegy a Suhajda Szilárd emléke előtt tisztelgőkkel

Megtelt a Szemlő-hegy a Suhajda Szilárd emléke előtt tisztelgőkkel

Már fél órával a 19 órára kiírt megemlékezés kezdete előtt gyülekeztek az ismerősök és az …