2024. július 27., szombatMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Őrületes mérkőzés, a 132. percben jutott tovább a Fradi a Magyar Kupában

Hirdetés

Őrületes mérkőzés, a 132. percben jutott tovább a Fradi a Magyar Kupában

14 mérkőzést rendeztek szerdán a Magyar Kupa legjobb 32 mezőnyében. Kiesett például a tavalyi döntős Budafok a nála egy osztállyal lejjebb rangsorolt Veszprém otthonában, az ESMTK menetelése véget ért az MTK ellen, Tatabányán pedig mintegy ötezer ember várta a csodát, de csalódniuk kellett az Újpest elleni mérkőzésen. Utóbbi mérkőzésről helyszíni riportunk alább olvasható.

A Puskás Akadémia mondhatta el magáról a mérkőzés előtt, hogy legutóbb ő kerekedett felül a Ferencvároson. Mint ismert, még Máté Csaba irányítása alatt szenvedtek vereséget a zöld-fehérek a felcsútiaktól, azóta nem találtak legyőzőre. A találkozó első helyzete az egyébként kissé tartalékosan felálló FTC előtt adódott, Eldar Civic kapta a labdát Tokmactól a tizenhatoson belül, majd ballal lőtt, de Markek kapusnak vetődnie sem kellett, hárította a próbálkozást. 

Nem úgy, mint néhány perccel később a másik oldalon a Dibusz Dénes helyett védő Varga Ádám, aki tehetetlen volt Gruber Zsombor lövésénél. A magyar játékos Puljic mesteri indításával ugrott ki, egy az egyben vihette kapusra a labdát, majd 14 méterről higgadtan lőtt a hálóba, 0–1!

Viszonylag hamar, váratlanul hátrányba került a Ferencváros. Nem telt el sok idő, örülhettek a zöld-fehérek, hogy nem kerültek kétgólos hátrányba, amely csak Varga nagy védésének volt köszönhető. Az FTC kapusa most kifogta Gruber lövését, aki újra Puljictól kapott kitűnő labdát, de most balról, kissé kiszorított helyzetből kellett lőnie. Megúszta a Fradi. 

Hirdetés

A félidő feléhez közeledve Ben Romdhane lövése a felsőléc fölött hagyta el a pályát, a célterületet viszont nem sikerült eltalálniuk a hazaiaknak, így a Puskás Akadémia magabiztosan őrizte előnyét, kapuja nem forgott veszélyben. Eközben a Ferencváros legújabb szurkolója, Gáspár Győző is természetesen feltűnt a lelátón, de mivel az eredménynek egyelőre nem örülhetett, inkább a pattogatott kukorica elfogyasztásával volt elfoglalva.

No, de nem sokáig. 

A 35. percben hosszú mezőnyjáték után Esiti kőkemény szereléssel szerezte meg a labdát, majd Ben Romdhane elé került a labda, aki Civicnek továbbította azt, ő meg 17 méterről, kissé balről kilőtte a bal felső sarkot, 1–1! A videóbíró ugyan megvizsgálta Esiti szerelését, de férfias játék volt, tovább. Az első félidő utolsó perceiben egyre jobban beszorult a Puskás Akadémia, teljes mértékben átvette a kezdeményezést at FTC. 

Egy beívelés után Aaneba közeli lövését tornázta ki Markek, de a másik oldalon Komáromi ugrott ki ziccerben Levi passza után, de ahelyett, hogy egyből lőtt volna, inkább cselezett, így végül Wingo becsúszva szerelte. A Ferencváros védőjének szerelése szabályos volt, nem volt büntető, a másik oldalon viszont zörgött a háló! A játékrész utolsó jelenetével Gojak jobb oldalról adta be szögletből a labdát, amelyre Aaneba tökéletes ütemben […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2023/11/01/labdarugo-magyar-kupa-4.-fordulo-ferencvaros-puskas-akademia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Párizs minket is várt: az Index helyszíni stábja is rácsatlakozott az olimpiára

A mai nap a rendhagyó, Szajnára tervezett ceremóniáé, holnaptól viszont beindul az igazi nagyüzem a …