2024. július 27., szombatMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Orbán nélkül nézünk szembe a török és a koszovói támadásokkal

Hirdetés

Orbán nélkül nézünk szembe a török és a koszovói támadásokkal

Az RB Leipzig 33 éves kapusa legutóbb 2022. szeptember 26-án, az Olaszország elleni Nemzetek Ligája-zárómérkőzésen lépett pályára a magyar válogatottban, majd súlyos sérülése miatt közel egy évre kidőlt. 

Időközben a magyar válogatottnál Dibusz Dénes vette át a helyét, akivel veretlenül teljesítette az előző évet az Európa-bajnokságra csoportelsőként kijutó gárda, Lipcsében pedig Janis Blaswich vált az első számú kapussá. Január végén utóbbi gyengébb teljesítménye után Gulácsi visszatérhetett klubcsapata kapujába, jó teljesítménynek köszönhetően pedig készülhet az 52. válogatott fellépésére is.

Ezzel kapcsolatban érdeklődtünk Gulácsi Péternél, hogy volt-e olyan pillanat a hosszú sérülése alatt, amikor elbizonytalanodott abban, hogy vissza tud-e még térni a legmagasabb szintre, és volt-e lelki támasza, akivel kibeszélte az esetleges problémáit

Hirdetés

Aki ilyen helyzetben nem gondolkodik el ezen, pláne, hogy én már nem a fiatalak közé tartozom, az nem mond igazat. Több komplikáció is fellépett a rehabilitáció során, elfertőződött a térdem, és kérdéses volt, hogy milyen hosszú lesz végül a kihagyás. Aztán a következő kérdés, hogy a konkurencia hogyan teljesít, hogyan alakulnak a klub eredményei nélkülem? Lesz-e lehetőségem ott visszatérni, maradjak ott, vagy a játéklehetőség érdekében inkább el kell menni például kölcsönbe? Mindig próbáltam a jelenben maradni. Jó adag szerencse is kellett, hogy klubcsapatomban visszatérjek a kapuba, de keményen megdolgoztam ezért. A családom végig mellettem volt, azért egy nagyon hosszú időről beszélünk. Két hónapot itthon tölthettem a rehabilitáció alatt a klubnak köszönhetően, érdekes tapasztalás volt, hogy voltak szabad, meccs nélküli hétvégéim. Ebbe próbáltam kapaszkodni, próbáltam feltöltődni. Most itt, lassan 34 évesen pedig egészségesen és feltöltődve várom a folytatást

– felelte Gulácsi Péter az Index kérdésére.

Gulácsi Péter

Gulácsi Péter

Fotó: Szollár Zsófi / Index

Arra a kérdésre, hogy melyik meccsen lép pályára, azt felelte, hogy a kapitányt kérdezzük. A kapusposzton kialakult versenyhelyzetről kiemelte: két hónappal ezelőtt is teljesen máshogy festett az egész, ebből kiindulva azt sem lehet most biztosan tudni, mi lesz két hónappal később. Ő mindenesetre arra koncentrál, hogy a saját munkáját elvégezze, és jó teljesítményt nyújtson a lipcseieknél.

„A legutóbbi három összetartáson volt szerencsém itt lenni, ez megelőlegezett bizalom volt az elmúlt évek miatt. Hosszú idő után fordul elő ismét, hogy valóban a teljesítményemmel érdemeltem ki a meghívót és a helyet a keretben, éppen azért most teljesen más lélektannal is érkeztem” – tette hozzá.

A 33 éves kapus török újságírói kérdésre elmondta, hogy érzése szerint az elmúlt években fejlődött a török futball, különösen Vincenzo Montella kinevezésével. A válogatot nehéz csoportból jutott ki, nagyon erős, szenvedélyes csapat az ellenfélé, ahogyan a miénk is.

Az Eb-ellenfelekkel kapcsolatban hozzátette, nehéz csoportot kaptunk, benne különböző típusú és különböző erősségekre építő riválisokkal, de a márciusi, két hazai, így mindig fontos  felkészülési mérkőzéssel, valamint a júniusi duplával reményei szerint sikerül megfelelően hangolni a németországi viadalra.

Ezt követően Marco Rossi szövetségi kapitány vette át a szót. Ő ugyancsak a török kérdésekre válaszolt először, Az ellenfélválasztással kapcsolatban a kapitány dönthetett, a riválissal kapcsolatban az erősségeknél kiemelte az agresszív, letámadó stílust, valamint azt, hogy remek futballisták vannak a támadószekcióban is.

Marco Rossi

Marco Rossi

Fotó: Szollár Zsófi / Index

„Ez a meccs jó teszt, erős csapat ellen játszunk, megláthatjuk, hol tartunk a felkészülésben, nem csak egy barátságos meccs lesz” – szögezte le a kapitány.

Újságírói kérdésre elmondta, a török válogatottról őszintén gondolja, hogy az egyik meglepetéscsapat lehet az Európa-bajnokságon, és nagyon reméli, hogy ez a mieinkre is igaz lesz, de nekünk arra kell koncentrálnunk, hogy a lehető legjobb játékunkat nyújtson, és az sem lenne persze probléma, ha elkerülnék a csapatot a sérülések.

Arra a kérdésre, hogy Gulácsi Péter melyik meccsen védi a kaput, hosszabb választ adott – anélkül hogy elárulta volna a választ.

A magyar válogatottnál, ha kétesélyes egy poszt, az olyan, mintha államügy lenne, én is olvastam, hogy megannyi helyen foglalkoznak ezzel, szavazásokat is írnak, hogy kinek kéne játszania. Amikor a döntést meghozzuk, a legtudatosabb, legfelelőségteljesebb döntés lesz. Az egyiken az egyik, másikon a másik kapus fog védeni, ahogyan azt már elmondtam. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy két topjátékos közül választhatunk. Örülnék, ha egyszerre mindkettőt játszathatnám, de sajnos akkor eggyel kevesebb mezőnyjátékos lenne a pályán. Holnap megtudjátok, ki lesz a kapus a törökök ellen, kizárásos alapon a másikuk véd Koszovó ellen.

A magyar válogatott veretlenségi szériája a törökök elleni ütközettel 13-ra nyúlhat, márpedig 12-nél hosszabbra legutóbb az Aranycsapat volt képes. 

„Mi is számolgatjuk erre az esélyeket… A veretlenségi sorozat persze az önbizalom szempontjából jó, de számolni kell azzal, hogy Törökország nagyon erős rivális. Tisztán kell látni az esélyeket, és maximálisan tisztelni kell az ellenfelet. Megpróbáljuk tovább nyújtani a sorozatot, de bármi egyéb összevetés az Aranycsapathoz sántít, nem állja meg a helyét. Az egy más kategória, más korszakban, de megpróbálunk mindent megtenni pénteken” – felelte.

A debütálás előtt álló Dárdai Mártonról elmondta:

„Szeretném kipróbálni az egyik mérkőzésen, az edzéseken nagyon jó tapasztalatokat szerezhettem róla.”

A keret tagjai közül sokan állandó szereplők klubcsapatukban, mások viszont éppen ellenkezőleg a háttérbe szorultak az elmúlt időszakban. Ezzel kapcsolatban is érdeklődtek Rossinál.

Minden játékost figyelemmel követünk itthon és külföldön is, kikkel számolhatunk, és nemcsak a kerethirdetés kapcsán, hanem már arra is van elképzelés, melyik meccsen ki kezd majd. Persze minden meccsen változhat menet közben az összeállításunk, erre sok tényező lehet hatással, akár az eredmény alakulása. Minimális változtatások kellettek, de megvan már, hogy kik lesznek a kezdők. A változás? Willi Orbán nem játszik. Egy nagyon minimális közelítőizom-sérülése van, semmi komoly, de nem akartuk kockáztatni, hogy bármiféle probléma legyen vele a jövőben

– felelte a kapitány.

A válogatott kerete:

  • Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Tóth Balázs (Fehérvár FC)
  • Védők: Balogh Botond (Parma), Dárdai Márton (Hertha BSC), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Mocsi Attila (Rizespor), Orbán Willi (RB Leipzig), Szalai Attila (SC Freiburg), Szalai Gábor (FC Lausanne-Sport)
  • Középpályások: Bolla Bendegúz (Servette FC), Kerkez Milos (Bournemouth), Kleinheisler László (Hajduk Split), Nagy Ádám (Spezia Calcio), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Nego Loic (Le Havre AC), Schäfer András (Union Berlin), Styles Callum (Sunderland AFC)
  • Támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE), Sallai Roland (SC Freiburg), Szoboszlai Dominik (FC Liverpool), Vancsa Zalán (Lommel SK), Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)

Ez vár a mieinkre 2024-ben

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2024/03/21/magyarorszag-torokorszag-valogatott-merkozes-elotti-sajtotajekoztato-telki-marco-rossi-gulacsi-peter-willi-orban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Párizs minket is várt: az Index helyszíni stábja is rácsatlakozott az olimpiára

A mai nap a rendhagyó, Szajnára tervezett ceremóniáé, holnaptól viszont beindul az igazi nagyüzem a …