2024. március 28., csütörtökMa Gedeon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2024.03.28. Gedeon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Maradona kokainbarlangjánál Nápoly Rózsadombján

Hirdetés

Maradona kokainbarlangjánál Nápoly Rózsadombján

Toronymagasan a legszellemesebb felirat a vasárnap esti féktelen nápolyi örömünnep közepette az a szöveg volt, amit egy autó oldalára pingáltak Maradona arcképe és három dátum (1987, 1990, 2023) társaságában:

Scusate il ritardo…

Hirdetés

Bocsáss meg (mármint Maradona) a késlekedésért. Azért, hogy 33 évnek kellett eltelnie a Napoli második és harmadik scudettója között. 

Hosszú volt a böjt

Persze egyszer minden várakozásnak vége szakad, így volt ez most is. Miként az is beigazolódott, hogy minél hosszabb a koplalás, annál jobban esik a falat, ha egyszer végre hozzájutunk. 

A hétfő reggel a macskajajé, a másnapos fejfájásé, könnyen lehet, hogy ezen a hétfőn fél Nápoly nem ment dolgozni. Az utcaseprők mindenképpen kivételt jelentettek; becsületére legyen mondva a helyi FŐKEFÉ-nek, hogy a gépei gőzerővel takarították a szemetet a Stadio Diego Armando Maradona környékéről. Herkulesi feladat jutott nekik osztályrészül, a mitológiai hősnek egyszerűbb lehetett kitakarítani Augiász istállóját, mint a nápolyi köztisztaságiaknak a stadion környékét, ahol egy nappal korábban, a Fiorentina elleni hazai bajnoki összecsapás apropóján világraszóló ünneplést rendezett a város újdonsült hőseinek. 

Miután átvergődtem a szeméthegyeken, elkezdtem kérdezősködni, hogyan tudnék eljutni Maradona egykori villájához Posillipo dombjára, mert Nápolyt nem lehet úgy elhagyni, hogy az ember ne járt volna az isteni Diego lakóhelyén.

Szerpentinen Maradona házához

Mit mondjak, nem nyílegyenes sugárút visz a 3/1 via Scipione Capecéhez. Először is azt mondták, várjak a 151-es buszra a stadionnál, az majd elvisz Posillipóba. Amikor harmincperces várakozás után végre megjött a 151-es, egy idős hölgy szólt, hogy az nem lesz jó, inkább a C1-es… Rendben, újabb húszperces téblábolás az időközben eleredő esőben, mire megjön a C1-es.

Amelynek útvonala városnéző túrának is beillene. Felkapaszkodunk Nápoly Rózsadombjára, a Posillipóra, a helyi milliárdosok lakóhelyére. Szerpentinen kanyarog a busz, balra a Vezúv, előttünk a távolban Capri szigete bukik ki a párafelhőből, jobbra Pozzuoli és Ischia. 

Mint a mesében. Maradona is tudta, hol kell villát bérelnie. Illetve nem neki, hanem a klubnak, mert az SSC Napoli fizette a lakbért.

Készséges utastársam […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2023/05/08/maradona-villa-posillipo-napoli-napoly/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szerződésbontás után váltott csapatot Tokmac, a Fradi mégis jól járt pénzügyileg

A Djurgarden IF hétfő este jelentette be, hogy Tokmac Nguen két évre aláírt a csapattal. …