2024. május 25., szombatMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
2024.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Magyar aranyérem született a belgrádi Európa-bajnokságon

Hirdetés

Magyar aranyérem született a belgrádi Európa-bajnokságon

Az olimpiai kvótás 21 éves versenyző csütörtökön valamennyi mérkőzését 2:0-ra nyerte. Először a holland Riad Bouhmidát verte, ezzel a legjobb 16 közé jutott, ahol a spanyol Joan Jorquera Calánál bizonyult jobbnak. A Tokióban 58 kilogrammban olimpiai ötödik helyezett, 54 kilóban vb-aranyérmes és kétszeres Európa-bajnok Salim Omar a negyeddöntőben az albán Juirdo Canit, az elődöntőben az ukrán Volodimir Bisztrovot, a fináléban pedig a török Hakan Recbert győzte le.

A döntőben óriási elánnal estek egymásnak a felek. A török talált először fejre, de Salim Omar hamar minimalizálta a hátrányát (2-3), sőt, egy látványos fejessel fordított (6-3). Óriási volt az iram, nem volt megállás egy pillanatra sem. Recber egyenlített, de egy intéssel és egy ütéssel a magyar tekvondós várhatta 8-6-ról az utolsó percet. 8-8-ról jött a rendkívül izgalmas záró 30 másodperc. Drámai volt a vége, mert Recber vezetett eggyel (8-9), de a legvégén Omar talált és 10-9-re elvitte az első menetet.

Török pontokkal indult a második menet (0-3). Omar egy intéssel szépített, majd egy akció közben a megcsúszó Recber térdét találta el, aki azonnal elterült a földön. A török tudta […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/sport/2024/parizs/2024/05/09/tekvondo-europa-bajnoksagsalim-omar-gergely-aranyerem/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy korszak véget ér, olyan történhet Párizsban, amire két évtizede nem volt példa

Kisebb túlzással emberemlékezet óta nem volt példa arra, hogy a hamarosan rajtoló Roland Garros legfőbb …