2023. május 31., szerdaMa Angéla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
2023.05.31. Angéla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Kollár Lajos: Suhajda Szilárdnak pár órán belül elő kellene kerülnie

Hirdetés

Kollár Lajos: Suhajda Szilárdnak pár órán belül elő kellene kerülnie

Suhajda Szilárd még hónapokkal ezelőtt indult el Nepálba, hogy felérjen a világ csúcsára. Legutóbb szerda délelőtt adott magáról életjelet műholdas telefonon, nagyjából 8700 méteres magasságból, és azt mondta, hogy három-négy óra múlva elérheti a csúcsot. Azóta viszont nem érkezett hír a hollétéről, és szerda este óta jóformán az egész ország érte aggódik.

Csütörtök délelőtt arról írtunk, hogy megindult a keresés, de egyelőre nem látták a hegymászót a csúcs közelében. Később arról számolt be a felesége, hogy az úgynevezett négyes tábor felett a keresők láthattak egy emberi alakot. de azóta sem érkezett hír arról, hogy megtalálták volna.

Mindeközben pedig Nepálban besötétedett: a timeanddate.com azt írja, hogy magyar idő szerint 18.45-kor volt naplemente a Mount Everesten. Suhajda Szilárd a felesége a minap azt mondta erről: nem szerencsés, ha egy mászóra rásötétedik, de inkább az az aggasztó, hogy még mindig nem tudnak róla semmit (immáron lassan másfél napja). 

Hirdetés

Külföldön is aggódnak érte

Suhajda Szilárd eltűnéséről néhány külföldi oldalon, blogon is írtak.

Let’s pray ???????? We still hope! Wherever Szilárd is,whatever the outcome, one thing is certain:Suhajda Szilárd is a real hero. A role model who shows that it is possible to live our dreams & achieve incredible &, according 2 others, impossible goals. You just have to believe & want!

— Pramod Pandey, Ph.D (@ppandeyenv) May 25, 2023

A korábban említett Explorersweb portál mellett beszámolt róla például a The Himalayan Times nevű oldal, valamint az ő cikküket megosztva az Everest Today hegymászóblog is. Az utóbbi oldalon azt is írták a felhasználók, hogy Suhajda Szilárd már a harmadik ember az idei hegymászó szezonban, aki eltűnt az Everesten.

Ennél bizakodóbb hangnemet ütöttek meg korábban Suhajda Szilárd ismerősei. Pintér László, a Magyar Hegy- és […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2023/05/25/suhajda-szilard-hegymaszo-himalaja-mount-everest-csucstamadas-eltunes-kereses/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megtelt a Szemlő-hegy a Suhajda Szilárd emléke előtt tisztelgőkkel

Megtelt a Szemlő-hegy a Suhajda Szilárd emléke előtt tisztelgőkkel

Már fél órával a 19 órára kiírt megemlékezés kezdete előtt gyülekeztek az ismerősök és az …