2024. február 25., vasárnapMa Géza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2024.02.25. Géza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Klein Dávid: Érdemes beismerni, nagyon kis esély van rá, hogy Suhajda Szilárd életben van

Hirdetés

Klein Dávid: Érdemes beismerni, nagyon kis esély van rá, hogy Suhajda Szilárd életben van

Ahogy arról már írtunk, tudják, hol lehet Suhajda Szilárd, el is indult egy keresőcsapat a megtalálására – a realitás azonban az, hogy minimális esélye van annak, hogy élve megtalálják. A csúcsmászás napját a legkedvezőbb időjárás-előrejelzés ismeretében május 24-ére tűzte ki.

A hazai háttércsapat május 25-én reggel értesült róla, hogy Suhajda Szilárd körülbelül 8780 méteren, a Hillary-lépcső aljában van. Az őt észlelő csapat elmondta: ruházata alapján egyértelműen beazonosítható volt.

Arról, hogy milyen mentőcsapat indult a magyar mászó segítségére, ebben a cikkünkben írtunk részletesebben. Elég annyit megjegyezni róluk, hogy Annapurnán nemrégiben egy indiai mászót találtak meg három nap után. Akkor a híradások csodaként emlegették, hogy ennyi idő után sikerült a mentőakció.

Hozzá kell azonban tenni azt is, hogy az Imagine Nepal vezetője szerint soha nem volt még ilyen hideg a Mount Everesten. Meglátása szerint „nem ez volt annak az éve, hogy valaki pótlólagos oxigén nélkül megmássza az Everestet”.

Hirdetés

Egy dolog van, ami bizakodásra adhat […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2023/05/26/suhajda-szilard-klein-david-mount-everest-hegymaszo-mentes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tovább tart Harry Kane átka, 3. ligás csapat ejtette ki a Bayern Münchent

Harminc év találkoztak ismét a felek, akkor az élvonalban a Bayern 6–0-ra kiütötte ellenfelét, és …