2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Kihirdették az olimpiára utazó magyar triatloncsapatot, éremszerzés a cél

Hirdetés

Kihirdették az olimpiára utazó magyar triatloncsapatot, éremszerzés a cél

A hétvégi, nagyszerű magyar eredménnyel, Lehmann Csongor dobogós helyezésével záruló olaszországi világbajnoki futam után, hétfőn lezárta az olimpiai kvalifikációs időszakot a nemzetközi szövetség (WT). A magyar triatlonsport erejét jelzi, hogy a kvalifikációs ranglistán elfoglalt helyezése alapján egy magyar nő mellett négy(!) férfi lehetne ott Párizsban – erre rajtunk kívül csak a franciák, a spanyolok és a németek képesek –, de sajnos más sportágakhoz hasonlóan a triatlonban is limitálják, hogy egy nemzet hány kvótát kap – emlékeztetett hírlevelében az MTSZ.

A nőknél így végül egy, a férfiaknál két sportolónak szurkolhatunk, a vegyes váltó ezúttal nem szerzett kvótát.

A kvalifikációs időszak eredményei alapján a hazai szövetség elnöksége úgy döntött, hogy Kuttor-Bragmayer Zsanettet, Lehmann Csongort, Bicsák Bencét nevezi az olimpiára, a tartalék Dévay Márk. A paralimpián várhatóan Mocsári Bencének szurkolhatunk triatlonban, ennek kvalifikációja július 1-én zárul.

Hirdetés

A triatlon – vagyis az úszás, a kerékpározás és a futás hármasára épülő sportág – az egyik legnépszerűbb és legdinamikusabban fejlődő olimpiai sportág. Nem véletlen, hogy Párizs belvárosában, a Szajnában és a Szajna partján lesznek az olimpiai futamok, olyan körítéssel, amilyenről más sportágak talán csak álmodozhatnak.

Kindl Gábor, a magyar szövetség elnöke kiemelte: hosszú, nehéz és rendkívül izgalmas volt a kvalifikációs időszak, amelynek végén egy picit a szerencsével is hadilábon álltak, így végül három fős lesz a magyar olimpiai válogatott, bár korábban arra is volt esély, hogy öten utazhatnak.

„Bízom benne, hogy az élet visszaadja majd Párizsban, amit az elmúlt két hétben elvett tőlünk. Így is nagyon erős csapattal megyünk, Lehmann Csongor szombati, világbajnoki sorozatban elért harmadik helye plusz erőt és motivációt ad mindenkinek. Csongoron kívül két rutinos olimpikonra esett a választás: Bicsák Bence legutóbb Tokióban a hetedik helyen végzett, egyelőre ez minden idők legjobb magyar olimpiai helyezése, a nőknél pedig Kuttor-Bragmayer Zsanett indulhat, aki 2021-ben az előkelő 12. helyen ért célba. Ezúttal szeretnénk pontot vagy pontokat szerezni, sőt – ahogy a hétvégi példa is mutatja – ha minden összejön, akkor akár érmet is hozhat haza a csapat. Hatalmas siker lenne.”

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2024/parizs/2024/05/29/kihirdettek-az-olimpiara-utazo-magyar-triatloncsapat-eremszerzes-a-cel/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rossi: Azért jutottunk ki az Eb-re, mert kiérdemeltük, szeretnénk örömet szerezni a magyar szurkolóknak

Szokás szerint először a futballisták kapták meg a szót. Nego Loic az elmúlt héten a …