2024. július 27., szombatMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Két arany, tíz érem és 15 olimpiai kvóta volt a világbajnokság magyar mérlege

Hirdetés

Két arany, tíz érem és 15 olimpiai kvóta volt a világbajnokság magyar mérlege

Az olimpia a fókuszban – különösen a négyesek

Vannak olyan sportágak, így például a kajak-kenu, ahol a világbajnokságot csúnya szóval alárendelik az olimpiának, emiatt pedig a fő fókuszban ezúttal a kajak négyesek voltak, mivel ezt a négy kvótát csak és kizárólag a duisburgi viadalon lehetett megszerezni.

Ebből a szempontból nem panaszkodhatunk, hiszen a Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara, Rendessy Eszter, Hadvina Dóra összetételű női kvartett már a középdöntőben kiharcolta a négy magyar kvótát, a Nádas Bence, Csizmadia Kolos, Kuli István, Tótka Sándor férfi négyes pedig szenzációs ezüstéremmel is zárt a kvóta mellé a fináléban.

A párosok így kissé háttérbe szorultak, a női egység sajnos pocsékul is végzett, a férfi viszont a három hete összeülő Nádas Bence, Kopasz Bálint duó remeklésének köszönhetően újabb ezüstöt és kvótát szerzett. 

Hirdetés

Hogy teljes legyen a sorminta, arról Varga Ádám gondoskodott még korábban a K–1 1000-es ezüstjével, így mind a hat férfikajakkvóta összejött.

A hölgyeknél a négyes mellett hiába lett bronzérmes Csipes Tamara, neki előbbi egységben már megvolt a kvótája, így egyelőre itt a maximálisan megszerezhető hatból néggyel állunk, a párosnak majd a pótkvalifikáción kell kiharcolnia a helyét.

Ugyanígy állunk a női C–1-ben, ahol Balla Virág a B döntőbe kvalifikált (bár itt a párosok miatti visszaosztás miatt lehet, hogy végül nem lesz szükség erre), a Bragato Giada, Nagy Bianka C–2-es egység viszont hozta a két kvótát.

A kellemes meglepetést a férfi kenusok jelentették, Adolf Balázs egyesben, a Korisánszky Dávid, Fekete Ádám duó párosban hozta össze a maximális három kvótánkat.

Ez tehát azt jelenti, hogy a magyar válogatott a megszerezhető 18 párizsi indulási jogból 15-öt már a duisburgi versenyen behúzott, remekül állunk tehát szűk egy évvel az olimpia előtt!

No de ne csak az öt karika lebegjen a szemünk előtt…

Két világbajnoki cím és összesen tíz érem

Nézzük meg azért, hogyan szerepeltek a mieink a mostani világbajnokságon az érmeket tekintve is!

<a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kajak-kenu/2023/08/27/kajak-kenu-vilagbajnoksag-2023-duisburg-eremtablazat-olimpiai-kvotak/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Párizs minket is várt: az Index helyszíni stábja is rácsatlakozott az olimpiára

A mai nap a rendhagyó, Szajnára tervezett ceremóniáé, holnaptól viszont beindul az igazi nagyüzem a …