2024. szeptember 19., csütörtökMa Vilhelmina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 419,00 Ft
2024.09.19. Vilhelmina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 419,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Indul az évszázad sportpereként emlegetett eljárás, ami alapjaiban rengetheti meg az angol futballt

Hirdetés

Indul az évszázad sportpereként emlegetett eljárás, ami alapjaiban rengetheti meg az angol futballt

Mint arról korábban írtunk, a gyanú szerint a csapat 2009 óta folyamatosan trükközött a játékosok és stábtagok, így például a menedzser Pep Guardiola bevallott fizetésével, így próbálták elrejteni kiadásaik egy részét, miközben a másik oldalon továbbra is fennáll a vád, hogy olyan, a tulajdonos által végrehajtott tőkeinjekciókat is piaci bevételként könyveltek el, amelyeket az angol és a nemzetközi gazdasági regulák sem tettek volna lehetővé.

Az Európai Labdarúgó-szövetség néhány évvel ezelőtt egyszer már elmarasztalta a Cityt a pénzügyi szabályokkal történő trükközés miatt, azonban hiába szabtak ki Pep Guardioláékra két idényre szóló eltiltást, a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) végül hatályon kívül helyezte az UEFA által kiszabott büntetést.

Visszakanyarodva a jelenre, a független testületi meghallgatás hétfőn kezdődik, és alsó hangon legalább két hónapig tart, ami azt jelenti, hogy a jogerős ítélet legkorábban a 2024–2025-ös idény végére születhet meg. Elmarasztaló ítélet esetén biztosra vehető, hogy a City fellebbez, így aztán tovább húzódhat a jogi procedúra.

Hirdetés

Guardiola nyugodt, szerinte nem kap nagy büntetést a City

Első körben a Premier League és a klub is hosszas jogi képviseletet nyújt be, ismertetve az ügyet. Ezt követően a független bizottság megvizsgálja az összes bizonyítékot, majd döntést hoz.

Korábban arról lehetett hallani, hogy extrém esetben akár ki is zárhatják a csapatot az angol élvonalból, és a City riválisai <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2024/09/16/manchester-city-premier-league-pep-guardiola-anglia-eljaras-labdarugas-futball-penz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Red Bull F1-es csapata elállt a beígért különleges változtatástól a Szingapúri Nagydíj előtt

A konstruktőrök és Max Verstappen révén a pilóták között is címvédő csapat szerdán közölte, hogy …