2024. július 27., szombatMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Ilyen döntő sohasem volt még a földkerekség legerősebb ligájában

Hirdetés

Ilyen döntő sohasem volt még a földkerekség legerősebb ligájában

2006 és 2011 után harmadszor döntős a Dallas Mavericks, és 13 év elteltével másodszor hódíthatja el a bajnoknak járó Larry O’Brien-trófeát. Luka Doncic, a csapat szlovén vezére pedig 25 éves korára, hatodik NBA-szezonjában először nyerhet bajnoki címet a világ legerősebb kosárlabda-ligájában. 

Még onnan is…

Ez volt a texasiak számára az NBA nyugati konferenciadöntője ötödik mérkőzésének hozadéka a minneapolisi Target Centerben, ahol a vendégek 124-103-ra lelépték a Minnesota Timberwolves csapatát, és ezzel 4:1-re megnyerték a főcsoport döntőjét. A fináléban, amely jövő pénteken magyar idő szerint hajnali fél háromkor kezdődik, a 17-szeres bajnok Boston Celtics lesz a Dallas ellenfele. 

Az első negyed Luka Doncicról, a vendégek 25 éves szlovén zsenijéről szólt. A ljubljanai születésű fiatalember egyetlen játékrész alatt 8/10-es mezőnymutatóval 20 pontot termelt, és még arra is maradt ereje és ideje, hogy szóváltásba bonyolódjon az egyik Timberwolves-drukkerrel. A szédületes első negyed rezüméje:

Félidőben már 29 pont volt a különbség (69-40), sőt, a harmadik negyedben 36 pontosra dagadt a Mavericks előnye (82-46 Doncic duplája után).

Hirdetés

Doncic még a pálya közepéről, a logóból is bedobta!

77 is HIM ???? pic.twitter.com/TBkXmWjPrQ

— Dallas Mavericks (@dallasmavs) May 31, 2024

A főcsoportjában 5. kiemelt Dallas eddig mindhárom párharcában esélytelennek számított. Igen ám, de a Los Angeles Clipperst (4.) és az Oklahoma City Thunderst (1.) hat, a bajnok Denver Nuggetset búcsúztató Minnesota Timberwolvest (3.) öt meccsen takarította el az útból.

A Boston Celtic elleni fináléban sem a texasiak lesznek az esélyesek, de ahol a liga kiemelkedően legjobb hátvédpárosa, Doncic és Kyrie Irving zakatol, ott bármi elképzelhető. Ketten együtt 72 pontot termeltek péntek hajnalban, egyenlő arányban.

Best in the West.<a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kosarlabda/2024/05/31/luka-doncic-kyrie-irving-dallas-mavericks-dontos-nba/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Párizs minket is várt: az Index helyszíni stábja is rácsatlakozott az olimpiára

A mai nap a rendhagyó, Szajnára tervezett ceremóniáé, holnaptól viszont beindul az igazi nagyüzem a …