2024. július 27., szombatMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Gulácsi Péter és Willi Orbán kiütéses győzelemmel jubilált, a Leipzig közel a BL-induláshoz

Hirdetés

Gulácsi Péter és Willi Orbán kiütéses győzelemmel jubilált, a Leipzig közel a BL-induláshoz

A magyar válogatott kapusa, Gulácsi Péter pályafutása 300. mérkőzésére készült szombat délután az RB Leipzig mezében, miközben válogatottbeli csapattársa, Willi Orbán 200. mérkőzése volt a Dortmund elleni bajnoki a Bundesligában. A jeles alkalmakat ünneplő magyar válogatott játékosok viszont nem örülhettek sokáig, mivel Jadon Sancho a 20. percben megszerezte a vendégek számára a vezetést. Nem tartott viszont sokáig a Bajnokok Ligája-elődöntőre készülő Dortmund előnye, három perccel később Openda egyenlített. 

Éppen az első félidő lefújása előtt Benjamim Sesko elé került a labda, helyet csinált magának a büntetőterületen belül, és a léc alá lőtte a labdát, így a szünetben már a hazaiaknál volt az előny. A Leipzig ott folytatta a második félidőben, ahol az elsőben abbahagyta, alig telt el egy perc a játékrészből, Simakan volt eredményes Openda passzából.

GettyImages-2150428959

Fotó: Getty Images

A kegyelemdöfést Baumgartner vitte be 10 perccel a rendes játékidő vége előtt, a Leipzig végül magabiztos, háromgólos győzelmet aratott, amellyel öt pontra növelte előnyét a Dortmund előtt, és a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyen áll.

Hirdetés

Így Gulácsi Péter és Willi Orbán kiütéses győzelemmel jubiláltak a német csapatban.

A játéknap további mérkőzésein Sallai Roland a második félidő végén, még döntetlen állásnál tizenegyest hibázott a Wolfsburg ellen, amely végül duplán büntette a freiburgiakat, mivel a 90. percben a vendégcsapat megszerezte a győztes gólt. Szalai Attila ezúttal sem kapott lehetőséget a Freiburgban, a kispadról nézte végig a találkozót.

A Bayern München rendkívül korán, már a kilencedik percben megszerezte Harry Kane révén a vezetést a Frankfurt elleni hazai bajnokin, de nem váratott magára sokáig a válasz, Ekitike egyenlített. A második félidő derekán újra Kane volt eredményes, ezúttal büntetőből, ami végül elegendőnek bizonyult a három pont megszerzéséhez. A bajorok megszilárdították második helyüket a tabellán, és az sem zavarta meg a csapatot, hogy a mérkőzés előtt összeszólalkozott <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2024/04/27/bundesliga-31.-fordulo-rb-leipzig-borussia-dortmund-bayern-munhen-frankfurt-freiburg-wolfsburg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Párizs minket is várt: az Index helyszíni stábja is rácsatlakozott az olimpiára

A mai nap a rendhagyó, Szajnára tervezett ceremóniáé, holnaptól viszont beindul az igazi nagyüzem a …