2024. május 19., vasárnapMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / „Takarodj el Viktor bácsi” – újabb tüntetés Budapesten, koncertet remélő turisták is csatlakoztak

Hirdetés

„Takarodj el Viktor bácsi” – újabb tüntetés Budapesten, koncertet remélő turisták is csatlakoztak

Az Országos Közös Akarat hétfőn jelentette be, hogy gyermekvédelmi tüntetést szerveznek a Belügyminisztériumhoz azért, hogy napirenden tartsák a gyermekvédelmi ügyet. Az OKA felháborítónak tartja, hogy az Országgyűlés Népjóléti Bizottsága elutasította a kezdeményezésükre összeállított, ellenzéki pártok által benyújtott, gyermekvédelemről szóló határozati javaslatot.

Közleményükben azt írták, hogy 

a pedofil botrány a kormánypártokon égett, de ebből sem hajlandóak tanulni, talán azt remélik, hogy már minden el van felejtve. Nincs elfelejtve és addig nem nyugszunk, amíg nem kap több és jobb védelmet minden gyermek Magyarországon! Követelésünknek tüntetésen adunk nyomatékot 2024. április 27-én 17.00 órától a gyermekvédelemben, így a pedofil botrányban is illetékes Belügyminisztérium előtt.

Hirdetés

Korábban beszámoltunk arról, hogy egy nappal ezelőtt pénteken Magyar Péter szervezett megmozdulást szintén a Belügyminisztériumhoz. Ezt azután jelentette be, miután kiderült, az OKA tüntetést szervez. ,,Átfogó gyermekvédelmi reformot hirdetünk, hogy ne történhessen meg az a szörnyűség, ami a bicskei áldozatokkal megtörtént” – hangsúlyozta a keddi országjáró, pécsi állomásán a politikus.  A tüntetésen a Tisza Párt alelnöke lemondásra szólította fel Pintér Sándor, belügyminisztert. 

Magyar Péter elmondta, hogy Pintér Sándor belügyminiszter felelős minden gyermekért, rátolták ezt a feladatot az egészségüggyel és az oktatással együtt. Magyar Péter szerint ez így sok, nem képes ellátni a feladatát, a miniszter pedig akkor jár el felelősen, ha azonnali hatállyal lemond.

Eljárt az idő önök és a szemfényvesztés fölött, már senki sem veszi be a maszatolást. Miniszter úr, vége, le kell tenni a lantot, nyugdíjba kell menni, el kell menni az unokákkal foglalkozni

– mondta Magyar Péter, azt ígérve, ha a választóktól felhatalmazást kapnak, felszámolják a gyermekvédelmi rendszer hibáit, béremelést is ígért. Szerinte a kormány részéről hetedszerre is belerúgtak a bicskei áldozatokba, amikor pénteken nyilvánosságra hozták a kártérítés részleteit. Magyar Péter közölte, ilyen kormánynak nincs maradása, távozniuk kell. 

Magyar Péter azt is bejelentette, hogy június 8-án, a választás előestéjén a rendszerváltás utáni legnagyobb politikai demonstrációt tartanák meg. „Nem félünk” – skandálták a tüntetők, majd fáklyákat gyújtottak, és egy kék zsinórt húztak a Belügyminisztérium épülete mentén, amelynek a végét jelképesen odaadnák Pintér Sándornak, hogy hallja meg az áldozatokat.

A kezdés előtt nem sokan voltak; koncertet remélő turisták növelték a létszámot  

A demonstráció Facebook-eseményében közel hetvenen jelezték  részvételi szándékukat korábban. A szervezők ott azt is leírták, hogy kik lesznek a rendezvény felszólalói: 

  • Horgas Péter, a Civil Bázis elnöke;
  • Kenderes Lilla és Zádor Nina, az Egységes Diákfront elnökségi tagjai;
  • Sikoparija Lujza, a Miután felmondtam és a Civil Bázis miskolci aktivistája;
  • Kiss Gergő, az Egységes Diákfront elnökségi tagja.

Tíz perccel a tüntetés kezdete előtt a sajtómunkatársakon kívül nagyjából harminc olyan ember várakozott a helyszínen, akik valószínűleg a tüntetésre érkeztek. Sokan karba tett kézzel figyelték a színpadot, a Mindenki Magyarországa Mozgalom aktivistái pedig aláírást gyűjtöttek.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/04/27/belugyminiszterium-tuntetes-szombaton-orszagos-kozos-akarat-gyermekvedelem-pedofilbotrany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Berobbant az eperszezon, bőséges gyümölcstermés várható idén Magyarországon

Ebben az évben jó eperszezonra számítanak a szakemberek, az RTL arról számolt be, hogy berobbant …