2024. július 27., szombatMa Anna, Anikó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Anna, Anikó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Elküldték az olasz válogatottól az Inter rasszista botrányba keveredett futballistáját

Hirdetés

Elküldték az olasz válogatottól az Inter rasszista botrányba keveredett futballistáját

A színes bőrű Juan Jesus a második félidőben láthatóan feldúlt volt, amikor odament a játékvezetőhöz, aki ekkor odahívta magához Acerbit.

A televíziós felvételeken úgy tűnt, Juan Jesus azt mondta a játékvezetőnek, hogy Acerbi rasszista sértést vágott a fejéhez. Juan Jesus a pólója ujjára is mutatott, amelyen a „Keep Racism Out” (Határolódj el a rasszizmustól) felirat szerepelt az olasz liga rasszizmusellenes kampányának részeként.

Acerbi ugyan csatlakozott az olasz válogatotthoz Rómában – amely kedden az Egyesült Államokba repül a Venezuela és Ecuador elleni felkészülési mérkőzésekre – de a 36 éves játékos végül nem utazik a tengerentúlra, ugyanis hétfőn kitették őt a keretből. Helyette a Roma védője, Gianluca Mancini kaphat játékperceket Luciano Spalletti szövetségi kapitánytól, írja az ESPN.

Hirdetés

Az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) közleményben tudatta, hogy az A-válogatott belső szabályzatának megfelelően Acerbi beszélt a szövetségi kapitánnyal és a játékostársaival, hogy elmesélje saját verzióját „a feltételezett rasszista kifejezésről”, amelyet állítólag használt.

Acerbi azt állítja, hogy nem volt rágalmazó, becsmérlő vagy rasszista szándék a szavai mögött.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2024/03/18/olaszorszag-rasszizmus-inter-napoli-francesco-acerbi-juan-jesus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Párizs minket is várt: az Index helyszíni stábja is rácsatlakozott az olimpiára

A mai nap a rendhagyó, Szajnára tervezett ceremóniáé, holnaptól viszont beindul az igazi nagyüzem a …