2024. április 21., vasárnapMa Konrád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.04.21. Konrád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Hihetetlenül izgalmas kalandsorozattal rukkolt elő a Netflix

Hirdetés

Hihetetlenül izgalmas kalandsorozattal rukkolt elő a Netflix

Régen – legalábbis idehaza, ha az ember délutánonként bekapcsolta a tévét, olyan sorozatokba futhatott bele, mint az Acapulco akciócsoport, a Szupercsapat, esetleg a Baywatch, és a Knight Rider. Tipikusan nem art house minőséget célzó, de azért pörgős és izgalmas néznivalók voltak ezek, amiket lehet, hogy öt perc múlva elfelejtettünk, mégis arra a 40-50 percre kikapcsolták az agyunkat.

Most úgy tűnik, a Netflix meglátta a piaci rést: a popcornsorozatok hiányát, és feltámasztaná a műfajt. Elvégre új mexikói sorozatuk, a Kincskereső kalandorok (Bandidos) olyan klasszikusokat idéz fel bennünk, mint a Tia Carrere főszereplésével készített Az elveszett ereklyék fosztogatói, és A nemzet aranya, de akár az Indiana Jones szerényebb pénzből összehozott kistesójának is nevezhetnénk a végeredményt.

BANDIDOS 101-SC19 0013 R.jpg,BANDIDOS 101-SC19 0013 R

Fotó: Netflix

A március 13-án bemutatott Kincskereső kalandorok főszereplője Miguel (Alfonso Dosal), aki agytrösztként mutatkozik be a sorozat intrójában, ám közelebb áll profi csalóhoz, mint tényleges Indiana Joneshoz, hiszen gazdag turisták kifosztásából keresi a kenyerét. Teszi mindezt addig, amíg rá nem jön, hogy Alzheimer-kórban szenvedő apja úszik az adósságban, ami miatt az öregek otthonából is akármelyik pillanatban kitehetik. De honnan a fenéből szerezne pénzt gyorsan egy ilyen léhűtő? Például egy maják által hátrahagyott legendás, elsüllyedt kincs eladásából. Ehhez természetesen szükség van egy ütőképes csapatra is, ám Miguelt tényleg szorítja az idő, így olyan figurákra kell támaszkodnia, mint a bájaiból megélő Lili (Ester Expósito), a tini hekker Lucas (Juan Pablo Fuentes) és a profi hamisító Wilson (Juan Pablo Medina).

Hirdetés

Sok mindent a szemére lehetne vetni a Netflix sorozatának, például azt, hogy a történetmesélés csapongó, túl sok és ügyetlen a flashback, és mintha igazából egy hosszúra hagyott filmnek szánták volna az egészet. Mégis, amikor a középpontban álló karakterek paroláznak, rohannak, lövöldöznek, menekülnek, vagy egymás vérét szívják, akkor nagyon működik a Kincskereső kalandorok. A fényképezésről üvölt, hogy kis képernyőre szánták, de legalább azt a tipikus sárga szűrőt, amit a Breaking Bad óta minden mexikói jelenetnél erőltetnek, elfelejtették az alkotók. Na és a zenék se másznak a fülünkbe, ugyanakkor kapunk egy emlékezetes, már-már horrorfilmbe illő főgonoszt, és a szerethető színészi alakításoknak köszönhetően két-három epizód után még az is elkezd minket érdekelni, hogy hőseink célba jutnak-e.

A spanyol sorozatok szerelmesei jól ismerhetik Ester Expósitót, az Elit színésznőjét, akinek itt valami irdatlanul jól áll ez a femme fatale szerepkör. Főleg, hogy az írók […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2024/03/18/kincskereso-kalandorok-bandidos-mexiko-netflix-teve-sorozat-guilty-pleasure-elso-evad-ajanlo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szétesett a lány személyisége, thriller a pszichiátrián

A Nuovo Balletto di Toscana olasz táncegyüttes előadásával indul 2024. április 27-én a 24. Budapest Táncfesztivál …