2024. július 27., szombatMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Dublinban több új taktikai elem is visszaköszönhet a válogatott játékában

Hirdetés

Dublinban több új taktikai elem is visszaköszönhet a válogatott játékában

Programváltozás – hirdette másfél nappal a csütörtökre megszervezett sajtótájékoztató előtt a Magyar Labdarúgó-szövetségtől érkező e-mail tárgya. Szoboszlai Dominikék elfoglaltságai miatt az eredetileg délutánra tervezett nemzetközi sajtótájékoztató új, jóval korábbi időpontot kapott. Ám az Európa-bajnoki felkészülés jelentőségét jól mutatja, sokkal több kolléga akkor sem jöhetett volna ki Telkibe, ha nincs a kisebb kavarodás.

Emlékszem, mikor 2016-ban, a 42 éves Eb-böjt végén a magyar válogatott elindult Franciaországba, a Ferihegyi 1-es terminálon is kígyóztak az újságírók a parkolóba begördülő csapatbusz előterében. A mikrofonok gyűrűjében szinte elveszett – az akkor még csak húszesztendős – Nagy Ádám. Most, szűk két héttel az indulás előtt már megközelítette ezt a médiaérdeklődés mértéke. 

Ezúttal is jutott Nagy és Ádám is nekünk: a Cipruson légióskodó Lang Ádám, valamint a Puskás Akadémiában felépülése után remek tavaszt összehozó Nagy Zsolt személyében.

Hirdetés

„Jó állapotban vagyok, nem érzek fájdalmat, teljesen felépültem, így teljes értékű munkát tudok végezni. Semmiben sem zavar a korábbi sérülésem – mondta saját helyzetéről Lang, aki a klubszezon hajrájára kiszorult az Omónia kezdőjéből, helyzetén pedig csak rontott, hogy egy edzésen megsérült, lábközépcsonttörést szenvedett. – Hektikus idényen vagyok túl, végig hullámzó teljesítményt nyújtottunk a bajnokságban. Ez tavaszra valamelyest stabilizálódott, elértük a harmadik helyet. Szerettünk volna jobban helyt állni, de a minimális célt teljesítettük a nemzetközi kupaindulással. Hogy a személyes jövőm mit tartogat? Egy évem még van a szerződésemből, bármi megtörténhet. A szezon vége nem volt az igazi, de ezt a részt lezártam magamban.”

A középhátvéd azon kevesek közé tartozik a keretben, akik az eddigi két Európa-bajnoki felkészülésnek is részesei lehettek. Most pedig már triplázónak számít. Adta magát a kérdés, érzi-e előnyét az ilyesfajta plusz rutinnak, hozzá lehet-e szokni az Eb-részvétel gondolatához.

„Nem teszek különbséget válogatott összetartás és összetartás között. Annak örülök igazából, hogy egy évtizede itt lehetek rendszeresen. S annak, hogy érzésre rengeteget fejlődtünk közösen az elmúlt években. Mondhatom, a szövetség, a stáb és a játékosok részéről is rengeteg előrelépés történt ebben az évtizedben, ennek pedig jó, hogy szerves részese lehetek.”

Lang arról is beszélt, elképesztő motivációt, ugyanakkor felszabadultságot is érez a kerettagokon. „A közös programokon mennek a zrikák, miközben, ha edzés van, ott óriási intenzitással teszi mindenki a dolgát.”

Lang Ádám

Lang Ádám

Fotó: Tövissi Bence / Index

Szóbakerült, hogy a kerettagok közös döntése volt, hogy ne külföldi edzőtáborban készüljenek az Eb-re, hanem idehaza, a Telkiben lévő központban. Mint Lang elmesélte, mindenki hosszú szezonon van túl, a felkészülést alapjaiban a stáb határozta meg, de az egész csapat örül annak, hogy a megszokott közegben maradhatott, Marco Rossi szövetségi kapitány pedig nyitott volt erre a megoldásra. „Ausztriában lehet, hogy még jobb körülményeket találhattunk volna, de a megszokott környezet kényelmét semmi sem pótolhatja” – jegyezte meg.

„Nekünk kifejezetten jól alakult az idény vége, az utolsó fordulóban fel tudtunk lépni a dobogóra, úgy is, hogy nem a saját kezünkben volt a sorsunk. Kemény munkával sikerült visszahozni magamat érzésre arra a szintre, mint a hét hónapos kihagyásom előtt volt” – vette át a szót Nagy Zsolt.

A szélső megjegyezte egy hét pihenőjük jutott a bajnokság vége után, aztán már jöttek is Telkibe, ilyen szempontból is szerencsés, no meg a családjaik is örülnek, hogy nem egy újabb utazás várt rájuk egyből. „Az első edzéseket azért megéreztük mind, érezhetően a fizikum javításán, építésén van a hangsúly, és éreztünk egy kis izomlázat is, de ilyenkor így van ez jól.” 

A jövő hét már az Európa-bajnoki főpróbákról szól: kedden Dublinban, Írország ellen lép pályára Marco Rossi együttese, míg szombaton Debrecenben, Izrael lesz a mieink ellenfele.

„Mind a két meccs kemény csatának ígérkezik. Az írek talán fizikálisabbak, komoly kultúrája van a futballnak, topligás tapasztalattal felvértezett, a párharcokban erős ellenfélről van szó. Izrael is hasonló, a szintjüket jól mutatja, milyen közel voltak a kvalifikációhoz. Szóval összességében két hasonló jellegű meccs várhat ránk, ahol remélhetőleg jól tudjuk majd alkalmazni az eddigi erősségeinket, és sikerül ezt-azt már most beemelni a játékunkba a most gyakoroltakból” – tekintett előre a jövő heti két edzőmeccsre Lang.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2024/eb/2024/05/30/eb-2024-felkeszules-magyar-labdarugo-valogatott-sajtotajekoztato-telki/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Párizs minket is várt: az Index helyszíni stábja is rácsatlakozott az olimpiára

A mai nap a rendhagyó, Szajnára tervezett ceremóniáé, holnaptól viszont beindul az igazi nagyüzem a …