2024. július 27., szombatMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Az újpestiek a Népligetben is megverték a Ferencvárost: nyolcadszor bajnok az UVSE

Hirdetés

Az újpestiek a Népligetben is megverték a Ferencvárost: nyolcadszor bajnok az UVSE

Vasárnap méretes zakót, hatgólos vereséget mért riválisára az UVSE, ezzel óriási lépést tett a klub történetének nyolcadik bajnoki címe felé Benczur Márton együttese. A Ferencváros szerencséje, hogy a kiírás szerint két nyert meccsig tart a döntős párharc, így a gólkülönbség nem számít: úgy vághatott neki a szerda esti második felvonásnak, ha csupán egy góllal, de legyőzi az újpestieket, életben tartja reményét a szakosztály első bajnoki aranyára. 

A zöld-fehérek az alapszakaszban odahaza elkapták a violákat, az októberi meccs 12–8-as hazai sikert hozott a Népligetben. A másik négy randevún (találkoztak a BL-csoportkörben és a kupadöntőben is) azonban egytől egyig alulmaradt a Fradi – igaz, a Magyar Kupa döntőjében csupán ötméteresekkel. 

A születésnapos Leimeter Dóra fórból dobott góljával indult a meccs, táplálva a ferencvárosi remény lángját. Majd nem sokkal később Neszmély Boglárka védett nagyot emberhátrányos védekezésnél, így akár kettővel is megléphetett volna a házigazda. Szűk egy perccel később Hajdú Kata jóval inkább védhetőnek tűnő lövésével azonban már meggyűlt a válogatott kapus dolga. Összességében sok hibával, főleg kapu előtti bizonytalansággal kezdett mindkét csapat, a Ferencváros pedig nem tudta kihasználni az UVSE játékosainak viszonylagos fásultságával a meccs elején. Sőt, egy kontra után az 5. percben Faragó Kamilla zicceréből a lilák át is vették a vezetést (2–3). Az első negyednek sem volt vége, a találkozó kezdett kísértetiesen hasonlítani a vasárnapira, Baksa Vanda ejtésével már 2–4 állt a hazai eredményjelzőn. Dicsérjük meg az emberhátrányban labdát szerző Tiba Pannát is, aki oroszlánrészt vállalt a gól előkészítésében. 

Hirdetés

Gerendás György a kispadon olyan cirádás szócsokrot adott elő, még a jóérzésű FTC-drukkerek egy része is belepirult tőle három-négy méterre. A veterán mester elismeréséül annyi szóljon, szavai úgy is kristálytisztán érthetőek voltak a medence túl felén is, hogy a negyedik vendéggólt követően az UVSE szimpatizánsai is rendesen rákezdtek az éneklésre. 

Az első negyednek ráadásul még itt sem volt vége, Hajdú második góljával 5–2-es újpesti vezetésnél szólalt meg a duda. Harcoljatok, harcoljatok! – skandálták a hazaiak a lelátón, de érzésre – és az eredményjelző alapján is – nagyobb volt a különbség a két csapat között, mint a vasárnapi 12–6-nál… 

Szünetben Gerendás már-már imára kulcsolt kézzel adta elő, mivel kéne megtréfálni az UVSE-t. Ám a második játékrész elején úgy tűnt, az imádság sem mentheti meg a zöld-fehéreket: a Fradi továbbra is csak fórból tudott gólt szerezni, míg hétszeres bajnok szinte minden fogást bemutatott ebből a mesterségből: fórból, megúszásból, szélről és centerből és kifogtak Neszmélyen. Sőt, egy ízben – talán a legegyszerűbb góljukat lőve – kettős emberelőnyből is Lendvay Zoé révén. A 13. percben már 8–3-ra mentek a vendégek. Ugyan a válogatott két kapusa nézett egymással farkasszemet, a védési hatékonyságban is óriási különbség mutatkozott. A döntő első meccsén is parádézó Magyari Alda 70 felett, Neszmely 30 százalék alatt állt a meccs feléhez közeledve. 

Az UVSE csak azért nem ütötte ki már a nagyszünetre a Fradit, mert a játékrész utolsó három percében mindent elszórakozott támadásban – talán megérezték a lila sapkás lányok, milyen közel is kerültek a bajnoki ünnepléshez (5–8).

Gerendás imái mégis meghallgatást találtak? – tehettük fel a kérdést a harmadik negyed elején, mikor Pőcze Panna megszerezte a zöld-fehérek első akciógólját, egyúttal két találatra olvasztotta az újpesti előnyt. A violák nem tudtak áttörni a mentális gáton, lassan nyolcperces gólcsendbe bórkólóztak, miközben Farkas Tamara előnyből eleresztett lövése a blokkról ugyancsak a kapuba csúszott (7–8). Az ötödik perc óta először volt csak egy találatát a két együttes között… Ezúttal Benczuron volt a sor, hogy időt kérjen, emelt hangon eligazítva az övéit. 

<img […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/vizilabda/2024/05/08/noi-polo-ob-i-donto-masodik-merkozes-ferencvaros-uvse/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Párizs minket is várt: az Index helyszíni stábja is rácsatlakozott az olimpiára

A mai nap a rendhagyó, Szajnára tervezett ceremóniáé, holnaptól viszont beindul az igazi nagyüzem a …