2024. május 30., csütörtökMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
2024.05.30. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A Disney a jelszómegosztás korlátozásával javítaná gazdasági mutatóit

Hirdetés

A Disney a jelszómegosztás korlátozásával javítaná gazdasági mutatóit

A Disney a streamingüzlete nyereségessé tétele érdekében a jelszómegosztás visszaszorításán és korábbi sikerprodukciói folytatásának tömkelegén gondolkodik – írja a BBC.

Mint kiemelték, a vállalatra egyre nagyobb nyomás nehezedik, ugyanis a közönség egyre inkább távolodik a hagyományos fizetős televíziótól, illetve a mozitól, azonban a streaming egyre többet hoz a vállalat konyhájára, ami kissé csökkenti a Disney veszteségeit.

A vállalat úgy érzi, hogy jók a kilátásai, mivel az új előfizetőknek és az áremelkedéseknek köszönhetően sikerült csökkentenie a streaming üzletág veszteségét.

Hirdetés

A Disney+ csak január és március között több mint hatmillió előfizetőre tett szert világszerte (INDIA nélkül), ami azt jelenti, hogy a streaming szolgáltatásnak mára több mint 117 millió előfizetője van.

A további növekedést kritikus fontosságúnak tartják a Disney jövője szempontjából. A vállalat kilátásai azonban még mindig nem túl pozitívak, a részvényeinek árfolyama több mint 8 százalékot esett, a befektetők pedig továbbra is félnek.

Nincs több jelszómegosztás

A Disney elmondta, hogy a jelszavak megosztásának visszaszorítása tesztjelleggel egyes országokban idén nyáron kezdődik, de szeptemberben már globálisan is bevezetik. A változástól azt remélik, hogy elősegíti az előfizetői regisztrációk számának gyors növekedését.

A vállalat abban is reménykedik, hogy korábbi nagysikerű produkcióinak folytatása ugyancsak pozitív irányba mozdítja el a Disney gazdasági helyzetét.

A Disney bejelentette, hogy folytatja a Vaina és az Agymanók filmeket, valamint a Majmok bolygója és a Deadpool is folytatást kap. Bob Iger vezérigazgató elismerte, hogy új filmek készítése helyett a jövőben valóban azért koncentrálnak inkább a folytatásokra, mert az elmúlt időszakban számos filmjük megbukott. 

Tekintettel a teljes filmpiacon folyó versenyre, a folytatások nagy értéket képviselnek, mert ismertek, és marketing szempontból olcsóbbak

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2024/05/08/disney-televizio-streaming-mozi-veszteseg-profit-jelszomegosztas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb mélypont: még az ukrán költségvetés is átláthatóbb, mint a magyar

Minden elemében gyenge eredményt ért el a magyar kormány az Open Budget Survey (OBS) költségvetési …