2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Sport / A szurkolók átléptek egy határt, komoly szigorításokat vezettek be a Roland Garroson

Hirdetés

A szurkolók átléptek egy határt, komoly szigorításokat vezettek be a Roland Garroson

Múlt vasárnap óta zajlik a francia nyílt teniszbajnokság, tehát a Roland Garros főtáblája. Az év egyik legrangosabb tenisztornáját napról napra heves esőzés áztatja, így még nem volt olyan játéknap, amely zavartalanul, csapadék és játékmegszakítás nélkül zajlott volna. Amikor viszont a teniszé a főszerep, akkor nem fogják magukat vissza a francia szurkolók. 

Az elmúlt napokban több példa volt arra, hogy játékosok panaszkodtak a magukkal nem bíró nézők miatt, mi több, elértünk egy olyan határt, amely nem maradhatott következmények nélkül. 

Hirdetés

A két legnagyobb port kavaró eset David Goffin és a női világelső, Iga Swiatek mérkőzéseihez fűződik. A belga teniszező a hazaiak egyik legnagyobb reménysége, a szabadkártyával főtáblás Giovanni Mpetsi Perricard ellen meccselt az első fordulóban, és nem meglepő módon a 14-es pálya telt házas publikuma a francia mellett állt. A nagy szurkolás közepette viszont rendszeresen kifütyülték, zaklatták Goffint, aki nem meglepő módon az egyébként szempontjából győztes mérkőzés után kifakadt.

Teljesen hiányzik a nézőkből a tisztelet, ez egyszerűen túl sok. Lassan olyan lesz a tenisz, mint a futball, füstbombákkal, ultrákkal, olykor nézőtéri verekedéssel. Ez egyre abszurdabb

– mondta Goffin, aki irányába az egyik néző rágógumit köpött a mérkőzés alatt. Francia szurkolók ide vagy oda, az ehhez hasonló viselkedés elfogadhatatlan teniszpálya lelátóin. Vagy bármely sportágén. A belga teniszező mint elmondta, egyesek azért jönnek ki a Roland Garrosra, hogy botrányt okozzanak.

Nem kizárólag Goffin nézett szembe azzal, hogy a közönség egész mérkőzés alatt ellene volt. Még szerdán Pavel Kotov is komolyabb ellenszenvvel volt kénytelen szembesülni, holott nem francia teniszezővel játszott a Suzanne Lenglen Stadionban, hanem Stan Wawrinkával. Az is igaz ezzel együtt, hogy a svájci klasszis rendkívül népszerű Párizsban és korábban megnyerte a tornát. Az viszont nem magyarázat erre, hogy az orosz játékost szinte minden labdamenetnél fütyülték a nézők, amikor pedig nyerő ütést vágott be, alig kapott tapsot. Bezzeg amikor rontott, ünnepelt a közönség. Később mégis Pavel győzött, aki látványos módon fejezte ki az örömét a nézők előtt. 

A szurkolók elfogadhatatlan viselkedésére hívta fel a figyelmet Iga Swiatek is, a női világranglista első helyezettje, a Garros címvédője, akit a Naomi Oszaka elleni második fordulós mérkőzése alatt többször zavart, hogy a nézők labdamenetek alatt hangoskodtak – a Philippe Chatrier lelátóin.

Nagy a tét és sok pénz forog kockán, szóval néhány labdamenet is sokat számíthat. Ha megtennétek, hogy nem a labdamenetek alatt, hanem közben buzdítotok minket, az fantasztikus lenne

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/tenisz/2024/05/31/roland-garros-2024-szurkoloi-rendbontas-francia-szurkolok-amelie-mauresmo-david-goffin/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rossi: Azért jutottunk ki az Eb-re, mert kiérdemeltük, szeretnénk örömet szerezni a magyar szurkolóknak

Szokás szerint először a futballisták kapták meg a szót. Nego Loic az elmúlt héten a …