2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Sport / A megválasztott Borkai Zsolt miatt tört ki a botrány Győrben

A megválasztott Borkai Zsolt miatt tört ki a botrány Győrben

Miután Papp Oszkár lemondott a vezetői tisztségről, a volt városvezetőt választották a klub élére a kedd esti küldöttgyűlésen. „Kis lépés Borkainak, nagy lépés a győrieknek” – kommentálta a döntést az Úgytudjuk.hu-nak az „adriai szexbotrányként” emlegetett ügyről elhíresült Borkai Zsolt.

A lap úgy értesült, hogy a szakvezetés egy jelentős része nem akarta látni az elnöki székben Radnóti Ákos alpolgármestert (FideszKDNP), helyette kérték fel a volt polgármestert a feladatra.

„Nem baj, ha jogsértő, majd a bíróság megítéli”

Borkai Zsolt vállalta a felkérést, mire Papp Oszkár jelezte, inkább mégsem mondana le az elnökségről – a Győri Atlétikai Club közleménye szerint az elnökség kérésére, az egyesület nyugalma, a szakosztályok biztonsága érdekében gondolta meg magát.

Mint írták, ekkor hosszú jogvita kezdődött, a küldöttgyűlés Papp Oszkár lemondását tartotta érvényesnek, és az elnökség szerint jogszerűtlenül választást rendelt el, ahol a küldöttek többsége Borkai Zsoltot ellenjelölt hiányában megválasztotta elnöknek. Azokra a helyszíni felvetésekre, hogy ez a választás ebben a formában jogtalan, a volt polgármester állítólag úgy fogalmazott: nem baj, ha jogsértő, majd a bíróság megítéli.

Az Úgytudjuk.hu viszont úgy tudja, hogy Radnóti Ákos személyében volt ellenjelölt, Borkai Zsolt azonban több szavazatot kapott.

Jogilag erősen vitatható módon választották a Győri Atlétikai Club (GYAC) elnökének Borkai Zsoltot. Egy szabálytalanul lezajlott fórumon puccsszerűen választatta meg magát a szexbotránya miatt polgármesteri tisztségéről lemondani kényszerült Borkai Zsolt – szögezte le az egyesület elnöksége.

„Az elnökség szerint Borkai Zsolt egyéni ambícióival, erőszakos viselkedésével több mint ezer győri fiatal sportoló edzéslehetőségét teszi kockára éppúgy, mint az olimpiára készülő sportolók karrierjét” – olvasható a közleményben.

Az elnökség szerint Borkai Zsolt saját karrierje érdekében veszélyezteti azt a 185 millió forintos kormányzati és csaknem 100 millió forintos önkormányzati támogatás jogszerű, sportcélú felhasználását, aminek előteremtését Győr város vezetésének és a lemondatott Papp Oszkár szakmai […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2023/05/31/borkai-zsolt-gyor-botrany-gyori-atletika-club-elnok-szexbotrany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A Real Madrid is bejelentkezett a megsértett gólkirályért

A Real Madrid is bejelentkezett a megsértett gólkirályért

Mint beszámoltunk róla, az elmúlt hónapokban egyre feszültebbé váló kapcsolat a napokban mérgesedett el igazán, …