2024. július 27., szombatMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Sport / A kanadai sztárok garantálják, hogy a nézők megkapják a jegyeik ellenértékét

Hirdetés

A kanadai sztárok garantálják, hogy a nézők megkapják a jegyeik ellenértékét

Elveszett kisgyerekként tébláboltunk hétfő délután negyed hat körül a Budapest Marriott Hotel folyosóin, mert az égvilágon senki sem tudott felvilágosítást adni a Bécsből a Keleti pályaudvarra vonattal érkező kanadai hokiválogatottról, pedig tíz percen belül szűk körű sajtóeseményen lett volna jelenése a csapat néhány tagjának. Végül egy jól megtermett fiatalember, akiről kiderült, hogy az nhl.com újságírója, elárulta, hogy most kapott telefonhívást: fél órát késik a Wiener Walzer. 

Nem akármilyen látványosság előestéjén voltunk: kedden 19 órakor az elitligába a minap Bolzanóban visszajutott magyar válogatott Kanadát fogadja a Hokitavasz keretében. A 28-szoros világbajnokok a pénteken kezdődő csehországi vb-re utazóban megállnak fővárosunkban, és az MVM Dome-ban megmérkőznek Galló Vilmosékkal.

Az összecsapás a szerződése lejártával távozó sikerkapitány (bár ezzel a jelzős szerkezettel nem árt csínján bánni azok után, hogy Bolzanóban, a Romániától elszenvedett kínos vereség után Galló, a magyar válogatott egyik rutinos kulcsjátékosa lebohócozta a szakvezetőt), Don MacAdam búcsúmeccse lesz hazánktól, az mindenesetre valószínű, hogy bármi is lesz az eredmény, megdőlhet az idehaza hokimeccsen regisztrált nézőrekord, a 14 756 néző.

Hirdetés

A Hockey Canada, az aktuális világbajnok szövetsége a vezetőedző Andre Tourigny mellett négy sztárjátékosát, Colton Paraykót, Andrew Mangiapanét, Macklin Celebrinit és Connor Bedardot hozta el nekünk a sajtóbeszélgetésre.

A terembe elsőként belépett Paraykóról már termete alapján azt gondolni, hogy hátvéd, 198 centis testmagassága és az ehhez járuló legalább 110 kilós testsúly valószínűsítette a posztját.

Colton Parayko

Colton Parayko

Fotó: Papajcsik Péter / Index

Parayko beszélt a 2017-es világbajnokságról, amikor bekerült a torna All-Star csapatába, annak ellenére, hogy a döntőt szétlövésben elvesztették Svédországgal szemben. A St. Louis Blues sztárja felidézte a 2019-es Stanley-kupa-döntőt, amikor a franchise első bajnoki címét szerezték. Parayko sok kollégájával ellentétben le is diplomázott, 2016-ban Fairbanksben, az Alaszkai Egyetemen üzleti ismeretekből szerzett oklevelet.

Nem tudok életem végéig jégkorongozni, valamikor dolgoznom is kell, és nem árt, ha van egy jól hasznosítható diploma a zsebemben.

A 30 éves bekk azt is hozzátette, hogy a Marriott báltermének ablakán kitekintve olyan panorámában gyönyörködhet a budai várral és a dunai hidakkal, amilyenhez foghatót még keveset látott életében.

Andrew Mangiapane a Calgary Flames balszélsője, és a szintén Calgaryből származó nhl.com-os kolléga földije. A 28 éves csatár lapunk kérdésére elárulta, hogy kisgyerekként Jarome Iginla volt a bálványa, a 2002-es Salt Lake City-i téli olimpia hőse mellesleg ugyancsak a Flames csapatában kezdte profi pályafutását.

Izgatott vagyok, nagyon várom már a kedd esti mérkőzést! Úgy tudom, ez egy kézilabdacsarnok, ahol játszani fogunk, de mindent megteszünk azért, hogy ezentúl hokicsarnoknak nevezzék!

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/jegkorong/2024/05/07/magyar-jegkorong-valogatott-kanada-gala-mvm-dome-colton-parayko-andre-tourigny-macklin-celebrini-connor-bedard/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Párizs minket is várt: az Index helyszíni stábja is rácsatlakozott az olimpiára

A mai nap a rendhagyó, Szajnára tervezett ceremóniáé, holnaptól viszont beindul az igazi nagyüzem a …