2024. május 30., csütörtökMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
2024.05.30. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Lázár János: A kormány szeretné, ha Szeged térségében is létrejönne egy ipari centrum

Hirdetés

Lázár János: A kormány szeretné, ha Szeged térségében is létrejönne egy ipari centrum

Lázár János Makón, az ipari parknál tartott sajtótájékoztatón kijelentette, hogy a kormány számára a dél-alföldi régió fejlesztése kiemelt feladat – közölte az MTI.

Az építési és közlekedési miniszter elmondta, a kormány azt szeretné, ha Debrecen, Nyíregyháza és Miskolc után Szeged térségében is létrejönne egy ipari centrum, és Szeged végre a gyorsan fejlődő és erősen gyarapodó városok sorába lépne.

Farkas Éva Erzsébet, a Fidesz–KDNP makói polgármestere, polgármesterjelöltje és Lázár János építési és közlekedési miniszter a makói ipari parkban tartott sajtótájékoztatón 2024. május 6-án

Farkas Éva Erzsébet, a Fidesz–KDNP makói polgármestere, polgármesterjelöltje és Lázár János építési és közlekedési miniszter a makói ipari parkban tartott sajtótájékoztatón 2024. május 6-án

Hirdetés

Fotó: Lehoczky Péter / MTI

Emlékeztetett, hogy az Építési és Közlekedési Minisztérium Csongrád vármegyében két kiemelt projekttel foglalkozik. Az egyik a makói ipari park ivóvíz- és szennyvízhálózatának bővítése, a másik pedig a BYD szegedi beruházásához kapcsolódó infrastrukturális fejlesztés.

Kiemelte, hogy a szegedi autóipari beruházáshoz szükséges több száz milliárd forintos infrastruktúra-fejlesztést teljes egészében az ÉKM valósítja meg.

Ez magában foglalja az új autógyár összekötését az M5-ös autópályával, egy új terminál és a vasúti kapcsolat kialakítását a Szeged–Budapest vonallal, valamint a szükséges ivóvíz- és szennyvízkapacitás kialakítását. Hozzátette, hogy a kormány garantálni fogja, hogy az üzem működéséhez rendelkezésre álljon a megfelelő mennyiségű gáz és villamos energia is.

Úgy látja, hogy a BYD beruházása az egész térség számára fejlődési lehetőség, különösen azoknak a településeknek, amelyek felkészültek az autóipari beszállítók fogadására. Erre garancia az M43-as autópálya és az is, hogy a kormány tervezi a várost Szegeddel összekapcsoló vasútvonal felújítását, és megfontolja egy új elővárosi vasút, tram-train kiépítését is.

Lázár János elmondta, hogy a makói ipari park 119 hektáros területén jelenleg mintegy ötven vállalat működik, ugyanakkor szükség van a park legalább százhektáros bővítésére, amit a kormány kész támogatni.

A Benepack Hungary Kft. ipari parkban megvalósuló fejlesztéséhez […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2024/05/07/lazar-janos-mako-sajtotajekoztato-csongrad-varmegye-ipari-centrum-fejlesztes-epitesi-kozlekedesi-miniszterium/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb mélypont: még az ukrán költségvetés is átláthatóbb, mint a magyar

Minden elemében gyenge eredményt ért el a magyar kormány az Open Budget Survey (OBS) költségvetési …