2024. március 28., csütörtökMa Gedeon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 364,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.03.28. Gedeon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 364,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Sport / 38 év után van ismét negyeddöntő magyar férfi páros az asztalitenisz-világbajnokságon

Hirdetés

38 év után van ismét negyeddöntő magyar férfi páros az asztalitenisz-világbajnokságon

Ecseki és Szudi Euróba-bajnoki bronzérmes kettősét a 13. helyen emelték ki, az egység a nyitófordulóban aratott 3:2-es győzelem után egy 3:0-s diadallal lépett tovább a 16 közé. Nyolcaddöntős ellenfele, a Puerto Ricó-i Daniel Gonzalez, Brian Afanador páros hajszálpontosan ugyanilyen utat járt be, de a világranglistás helyezés alapján egyértelműen a magyar duó volt a mérkőzés esélyese.

Ecsekiék villámrajtot vettek a nyolcaddöntőben, az első öt pontot ők szerezték, s ugyan ezután az ellenfél is megérkezett a meccsbe, viszonylag könnyedén hozták az első szettet. A második játszma már szorosabban alakult, a magyaroknak hátrányból kellett fordítaniuk, 7:5-ös vezetésüknél pedig időt kért a rivális. Ez azonban nem használt, s az újabb szettgyőzelemmel Szudiék karnyújtásnyira kerültek a negyeddöntőtől.

A harmadik felvonásban végig a magyarok vezettek, előbb 5:2-re, majd  10:6-ra, s a második mérkőzéslabdájukat kihasználva fogadhatták a Puerto Ricó-iak gratulációját.      

Férfi párosban legutóbb 1985-ben, a Klampár Tibor, Kriston Zsolt duó játszhatott negyeddöntőt vb-n, férfi vonalon az eddigi utolsó negyeddöntős Klampár volt 1989-ben, egyesben, míg magyar asztaliteniszező legutóbb 2007-ben szerepelhetett a legjobb nyolc között, akkor a Póta Georgina, Tóth Krisztina kettős jutott el eddig a szakaszig.

Hirdetés

A csütörtöki durbani negyeddöntőben az előző vb ezüstérmese, a második helyen kiemelt dél-koreai Dzsang Vu Dzsin és Lim Dzsong Hun lesz Szudiék riválisa.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2023/05/24/38-ev-utan-van-ismet-negyeddonto-magyar-ferfi-paros-az-asztalitenisz-vilagbajnoksagon/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tömegsportból az olimpiára? Újabb szintlépés előtt a minifutball világa

Új támogatók segítségével lépne szintet a Minifutball Szövetség és az általuk szervezett három sorozat, az …