2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Végre a Netflixre is befutott Anya Taylor-Joy túlfűtött thrillerje

Hirdetés

Végre a Netflixre is befutott Anya Taylor-Joy túlfűtött thrillerje

Elvégre Edgar Wright rendezését egy olyan időben, 2021 novemberében mutatták be, amikor a Covid-járvány miatt a moziba járási kedv minimális volt. Emiatt történhetett, hogy A vezércselben közkedveltté vált Anya Taylor-Joy arca hiába nézett hívogatóan a plakátokon, a pénztáraknál rondán megbukott ez a brit produkció. Pedig jól sikerült, nagy kár tehát, hogy pár nappal ezelőttig, március 31-ig kellett várnunk rá, hogy streamingen elérhetővé váljon az egyesek által tévesen horrornak bélyegzett rejtett kincs. A Netflixnek hála viszont már a tévében is élvezhetjük a túlfűtött és beteg fordulatokban dagonyázó thrillert. De ne szaladjunk ennyire előre, kezdjük az alapoknál!

A történet középpontjában egy Ellie Turner (Thomasin McKenzie) nevű fiatal nő áll, aki vidékről költözik fel Londonba, hogy divattervezőnek tanuljon. A nagyváros nyilván egy-kettőre le is nyűgözi hősünket, akinek kívülállóságát és naivitását gyorsan kiszagolják koleszos társai. Egészen pontosan Jocasta (Synnove Karlsen), aki iszonyatos és visszataszító módon kezdi Ellie vérét szívni, és ez az állóháború addig fajul, hogy Thomasin McKenzie karaktere iskola mellett kénytelen elszegődni egy bárba dolgozni, és a Sohóban egy fura öregasszonytól (Diana Rigg) lakást bérelve megpróbálni a saját lábaira állni.

Anya Taylor-Joy és Matt Smith az Utolsó éjszaka a Sohóban című filmben

Anya Taylor-Joy és Matt Smith az Utolsó éjszaka a Sohóban című filmben

Hirdetés

Fotó: UIP-Duna Film

A fordulat akkor jön, amikor a film szépreményű főszereplője éjszakánként a neonfénytől bevilágított szobájában álomra hajtja a fejét, és ilyenkor a hatvanas évek Londonjában találja magát. Nem is akárhogy, hanem egy énekes sztárnak készülő másik fiatal nő, Sandie Collins (Anya Taylor-Joy) bőrébe bújva.

Nagyon bizarr és nagyon érdekes felütéssel indít az Edgar Wright által írt sztori, az amúgy is retrofanatikus Ellie alig bírja ki estig, hogy végre ágyba bújjon, és saját problémáit maga mögött hagyva pár órára egy másik életet élhessen. Már-már elgondolkozhat rajta a néző, hogy micsoda Alíz Csodaországban-modernizálás ez, csakhogy az Utolsó éjszaka a Sohóban a Lewis Carroll által írt meseregényhez képest is horrorisztikus fordulatokat vesz. Ellie álma rémálomba fordul át, a nő képtelenné válik, hogy a valóságot megkülönböztesse a képzelettől, és a múlt árnyai még az ébren töltött óráiban is üldözni kezdik őt. Egészen szó szerinti értelemben.

Az Utolsó éjszaka a Sohóban főképp a bravúros operatőri munkának, az érdekes kamerakezelésnek, a fényekkel és tükrökkel való kreatív játszadozásoknak köszönhetően csak úgy árasztja magából a nagybetűs hangulatot, a nosztalgiát, a „régen minden jobb volt” életérzést. A díszletekért és kosztümökért felelős szakemberek nagyszerű munkát végeztek, a modern mellett a hatvanas évekbeli London is a maga álomszerűségében megkapó. Kell persze a sikerhez az, hogy a korábban A vezércselben brillírozó Anya Taylor-Joy itt is lehengerlő legyen, lopva a show-t az amúgy szintén nem ügyetlen, a JoJo Nyuszi óta ismertebb Thomas McKenzie-től. Kettejük […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2024/04/03/utolso-ejszaka-a-sohoban-netflix-teve-film-streaming-thriller-anya-taylor-joy-rejtett-kincs-ajanlo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Alig nyitott meg, máris bezár a főváros jeles intézménye

Nem mindennapi megtiszteltetés kívülállóként bejutni egy olyan helyre, ahová még a helyi dolgozók is csak …