2024. április 23., keddMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2024.04.23. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Megtalálták a Hamász Bulgáriában elásott fegyvereit

Hirdetés

Megtalálták a Hamász Bulgáriában elásott fegyvereit

Megtalálták a Hamász egyik feltételezett fegyverrejtekhelyét Bulgáriában – közölte szerdán a német rendőrség.

Elsőként a Der Spiegel című német napilap számolt be a fegyverek előkerüléséről annak nyomán, hogy tavaly decemberben őrizetbe vették a szélsőséges szervezet négy tagját Berlinben és Rotterdamban. A férfiak – a nyomozó hatóságok szerint – fegyvereket akartak beszerezni későbbi merényletek előkészítéséhez.

Ki akarták ásatni a fegyvereket a helyi embereikkel

A karlsruhei székhelyű Német Szövetségi Ügyészség tavalyi közlése szerint a férfiak, akik évek óta szoros kapcsolatot ápolnak a szélsőséges szervezet katonai szárnyával, egy föld alatti rejtekhelyet kerestek, amelyet egykor a Hamász alakított ki titokban. Az őrizetbe vettek egyike ugyanis megbízást kapott a Hamász vezetésétől, hogy kerítse elő ezeket a fegyvereket.

Hirdetés

A Német Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BKA) arról számolt be, hogy egyikük telefonján felvételeket találtak a fegyverekről. A digitális nyomok pedig elvezették a hatóságokat a bulgáriai rejtekhelyig.

A FEGYVEREKET MŰANYAG ZSÁKBA CSOMAGOLTÁK, MAJD EGY FA TÖVÉBEN ÁSTÁK EL, DE MÁR ELKEZDTEK ROZSDÁSODNI.

A hatóságok közölték, hogy a fegyvereket az elképzelések szerint Berlinbe szállították volna, hogy később feltehetőleg zsidó létesítmények elleni támadásokhoz használják. A három férfi terrorszervezethez tartozás alapos gyanúja miatt jelenleg vizsgálati őrizetben van.

<img […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/04/03/hamasz-bulgaria-fegyver-rejtekhely/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kövér László: Brüsszeli diktatúra helyett szuverén nemzeti államokra van szüksége az EU-nak

Az európai nemzeti parlamentek közötti együttműködés legmagasabb fórumának számító, évente egyszer megrendezett eseményen 39 tagállami …