2024. február 29., csütörtökMa  napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 411,00 Ft
2024.02.29.  Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 411,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Újra Nemzetközi Tisza Halfesztivál lesz Szegeden

Hirdetés

Újra Nemzetközi Tisza Halfesztivál lesz Szegeden

Az első szegedi halfesztivált Frank Sándor mesterszakács és a közelmúltban elhunyt Ferenczi Dezső szervezték meg 1997-ben azzal a szándékkal, hogy továbbörökítsék az ízletességéről híres szegedi halászlé főzési hagyományait, és népszerűsítsék a halfogyasztást.

A néhány éve hungarikum címet elnyerő – hivatalosan tiszainak nevezett – halászlé titka a minőségi alapanyagok mellett, hogy többféle hal csontját fölhasználva alaplevet készítenek, melybe alapos passzírozást követően főzik bele a filézett halat

– közölte Frank Sándor.

Szombattól főzik a tiszait

Az immár huszonhatodik alkalommal megszervezett fesztivál péntek délután szórakoztató programokkal kezdődik. A rendezvény második napján, szombaton az újszegedi Partfürdőn amatőr és mesterszakácsok, családi és vállalati csapatok, a politika, a közélet és a sport prominens személyiségei vállalkoznak arra, hogy bemutassák halászléfőző tudományukat.

Hirdetés

Több tucat csapat készíti majd el a hallét egy vagy több saját bográcsában, és lesznek olyanok, akik több száz embert látnak vendégül.

A folyó szegedi oldalán a rendezvényt szervező halászcsárda a vízi bástyára felállított, 2500 literes óriásbográcsában készíti el a hallét. A bográcsot szombaton és vasárnap is telefőzik, így a két nap alatt csak ott 10 ezer adag halászlé készül.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/08/27/ujra-nemzetkozi-tisza-halfesztival-lesz-szegeden/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rárontott a művészre a KDNP aktivistája, cserébe megörökítette a festő

Mielőtt belevágnánk az új drMáriás-album ismertetésébe, feltétlenül meg kell emlékeznünk egy közelmúltbeli szürreális, már-már dadaista …