2024. július 27., szombatMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Úgy szeretnek egymásba, hogy nem is látják a másikat, pedig csak találkozniuk kellene

Hirdetés

Úgy szeretnek egymásba, hogy nem is látják a másikat, pedig csak találkozniuk kellene

Ez a film csak azoknak lehet igazán érdekes, de legalábbis új élmény, akik nem látták a 2015-ben készült, Vakrandi című francia filmet. A Papírvékony falak című spanyol romantikus film a Netflixen ugyanis ennek remake-je. Szerethető, nézhető, elmesélhető.

Persze a Vakrandi nem jó cím, és a Papírvékony falak ugyan közelebb áll a történethez, ám ha azt nézzük, hogy a franciák eredetileg azzal a címmel futtatták a románcot, hogy Kicsit, nagyon, vakon!, a spanyolok meg Faltól falig, akkor nekünk nem lehet okunk panaszra.

Az alapszituáció színpadra való, tipikus egyfelvonásos, polgári színházakhoz illik, kávézgatós, szendvicsezős közönségnek. Valentina (Aitana) zongoraművésznek készül, de nem azért, mert ehhez volna kedve, csak elhiszi, hogy a volt pasija szerint, aki neves karmester, annak kellene lennie. David pedig magányos csodabogár, barátnője halála óta nem keresi az emberek társaságát, és egyvalami különösen zavarja: a zaj.

Aitana viszont éppen abba a lakásba költözik, amelynek fala közös David pecójáéval. Valentina zongorán gyakorol, David pedig mindenféle eszközön zörejezik, csak hogy elüldözze a lányt a szomszédból, a játékfejlesztéshez ugyanis, amivel foglalkozik, elmélyült csöndre volna szüksége.

Hirdetés

Gyűlöletből romantika

A konfliktus tehát adva van, s mivel romantikus filmről van szó, nem nehéz kitalálni: 

  • Valentina és David találkozni fog egymással.

A kérdés csak az, hogyan és mikor. Mert az klasszikus vonzalomébresztő gyakorlat, hogy akit megutálunk, nem szeretünk, vagy nem is ismerjük, az a romantikus filmekben előbb vagy utóbb érdekes lesz.

Kezdetben csak a falon keresztül üzengetnek egymásnak, majd próbálják beosztani a napot, hogy a másikat nem zavarva űzhessék azt, ami az életük. David egy idő után már tanácsot is ad, persze a falon keresztül, például azt, hogy Beethovent nem lehet nyálasan puhán zongorázni…

Szó szót követ, nap napot, és köztük annyira elmélyül a láthatatlan ismeretség, hogy kezdik azt érezni, vonzódnak egymáshoz. Még közös baráti vacsorát is szerveznek, ugyanazt főzik, de persze nem ugyanúgy, és bár soha nem is látták egymást, kíváncsiak lesznek a másikra.

A konfliktus sok helyen támad, felbukkan Valentina régi barátja, a lány légyottra kölcsönadja a pecóját a barátnőjének, és a nyögésekből David […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2024/05/27/papirvekony-falak-film-spanyol-netflix-romantikus-aitana-kritika/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Olyan ételeket szolgálnak fel a Balaton partján, hogy csak nézünk

Minden rekordot megdöntve idén a Balatoni Kör által szervezett Év strandétele versenyre 40 étellel neveztek a balatoni …