2024. július 27., szombatMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Távozik a Zeneakadémia botrányba keveredett kancellárja

Hirdetés

Távozik a Zeneakadémia botrányba keveredett kancellárja

Az Országgyűlés 2023 nyarán szavazta meg Magyarország új innovációs stratégiáját, a Neumann János Programot (NJP), melynek fókuszában az egyetemek, valamint a kutatóintézetek és a gazdaság összekapcsolása áll.

Az NJP jelentős elvárásokat fogalmaz meg a zöld átállás területén, ezért április elsejétől kiemelt miniszteri feladat ellátásával bízza meg Kotán Attilát a Kulturális és Innovációs Minisztérium zöld átállással kapcsolatos innovációs projektjeiben – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) csütörtökön az MTI-vel.

Kotán Attila 2020. október 14-én

Hirdetés

Kotán Attila 2020. október 14-én

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A közgazdász szakember nagy tapasztalattal rendelkezik mind az energetika és gazdálkodás, mind az oktatás területén, ennek megfelelően az NJP célkitűzéseinek elősegítése, valamint a zöld átállás támogatása szerepelnek kiemelt feladatai között. 

„Szintén április elsejétől Dóczi Gergely látja el a Zeneakadémia gazdasági, pénzügyi vezetéséhez kapcsolódó feladatokat”  – olvasható az MTI-közleményben.

Forrásaink szerint Kotán Attila távozik a Zeneakadémiától 

Bár a fenti, MTI által közreadott közleményben csak nagyon közvetve írtak arról, hogy Kotán Attila távozik a Zeneakadémia kancellári székéből, az Indexnek több zenekadémiai forrás is azt mondta csütörtök délután:

a fenti közlemény mögött valóban az áll, hogy Kotán Attilát elmozdítják a zeneakadémia éléről. 

A közlemény utolsó, fentebb idézett, Dóczi Gergelyre vonatkozó mondatában egyébként lényegében ezt írták körbe, miután a kancellár rendszerint a gazdasági, pénzügyi irányítást végzi.  Bár – furcsa módon – szó szerint nem írták le azt, hogy Dóczi a kancellári tisztséget veszi át Kotántól (a „kancellár” szó konkrétan nem is szerepel az MTI által ismertetett közleményben). 

A hallgatói önkormányzat üdvözölte Dóczi Gergely kancellári kinevezését – majd változtattak a megfogalmazáson 

Időközben a Zeneakadémia Hallgatói Önkormányzatának hivatalos oldalán is közzétettek egy bejegyzést, amelyben idézték a fenti MTI-közleményben foglaltakat.

Dóczi Gergelyt, a Zeneakadémia új kancellárját sok szeretettel üdvözöljük egyetemünkön, munkájához sok sikert kívánunk! 

– tették hozzá a közleményben írtakhoz a posztban

Frissítés: A Hallgatói Önkormányzat azóta törölte a fenti bejegyzést, és <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2024/03/28/kotan-attila-miniszteri-feladat-zeneakademia-botrany-kulturalis-innovacios-miniszter-csak-janos/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Olyan ételeket szolgálnak fel a Balaton partján, hogy csak nézünk

Minden rekordot megdöntve idén a Balatoni Kör által szervezett Év strandétele versenyre 40 étellel neveztek a balatoni …