2024. február 24., szombatMa Alfréd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2024.02.24. Alfréd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Szenvedett a közönség, a művészek és a falu lakói is

Hirdetés

Szenvedett a közönség, a művészek és a falu lakói is

Két hét alatt kellett az István, a király egy szál gitárra megírt dallamára szimfonikus zenekari hangszerelést írni: amikor megszólalt a Felkelt a napunk… az első próbán nagyzenekarral és kórussal, hihetetlen borzongás futott végig a stúdión és a vezérlőtermen, volt, akinek a könnye is kicsordult. „Úgy szólt, mint egy fantasztikus himnusz.” A rockopera éppen negyven éve része az életünknek – most megismerjük a hangszerelés történetét.

Márta István zeneszerző szakos növendékként töltötte élete egy részét a Zeneakadémia falai között, lázadó korszakát élve pedagógiai célzattal ki is dobták a konzervatív intézményből, majd visszavették. A Zeneakadémia meghatározó intézménye Magyarországnak és Európának, és meglepetten vette tudomásul, hogy az előadóművészek mellett senki nem vehetett részt az első rektori pályázaton, azért írta alá a zeneszerzők által kiadott tiltakozó nyilatkozatot.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/08/26/marta-istvan-fesztivalok-kapolcs-istvan-a-kiraly-zeneakademia/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rárontott a művészre a KDNP aktivistája, cserébe megörökítette a festő

Mielőtt belevágnánk az új drMáriás-album ismertetésébe, feltétlenül meg kell emlékeznünk egy közelmúltbeli szürreális, már-már dadaista …