Tavaly októberben rendezték meg a Bocuse d’Or magyarországi döntőjét, amelyen négy séf versenyzett egymással.
A szakácsversenyt Kelemen Roland nyerte, aki így továbbjutott a Bocuse d’Or európai válogatójára, amelyet március 19–20. között rendeztek meg a norvégiai Trondheimben.
A magyar csapat élén tehát Kelemen Roland, a Hunguest Hotel Sóstó séfhelyettese állt. Commis-ja a siófoki Fodor Noel volt, a coach pozícióját pedig a Hungastnál dolgozó Szabó László töltötte be. A csapatelnök (és egyben kóstolózsűri) a két Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje, Dalnoki Bence volt, aki az előző versenyszezonban csapatával a bronzszobrot hozhatta haza Lyonból.
Sarkvidéki ízeket ötvöztek a magyar konyháéval
A versenyzőknek meghatározott alapanyagok felhasználásával kellett főzniük, amelyek – a szokott módon – a vendéglátó ország emblematikus termékei közül kerültek ki.
Idén a tányértéma a rénszarvas, valamint az ikonikus skandináv párlat, az Aquavit volt, míg a táltéma a szintén emblematikus lofoteni skrei és a frøyai fésűkagyló voltak.
A magyar csapatnak komoly kihívást jelentettek a kötelező alapanyagok, hiszen azok számukra teljesen ismeretlenek voltak. Korábban Kelemen Roland […]
A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!
Forrás:
https://index.hu/kultur/2024/03/20/bocuse-d-or-verseny-europai-valogato-magyarorszag-legjobb-tal/
*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!