2024. július 27., szombatMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Meghalt A Keresztapa és a Millió dolláros bébi producere, Albert S. Ruddy

Hirdetés

Meghalt A Keresztapa és a Millió dolláros bébi producere, Albert S. Ruddy

94 éves korában meghalt minden idők egyik legsikeresebb producere. Albert S. Ruddy május 25-én hunyt el a UCLA Ronald Reagan Medical Centerben, rövid betegség után, a családja köreiben. A Deadline magazin szerint az utolsó szavai ezek voltak: 

A játéknak vége, de megnyertük a meccset. 

Albert S. Ruddy a Paramount+ minsirorozatában, a The Offerben Miles Teller alakította a legendás producert, és bemutatták Ruddy emlékeit az 1972-es A Keresztapa film elkészítéséről. Rengeteg kollégája búcsúzott tőle.

Az egyik utolsó mohikán volt, aki olyan nagyszerű filmeket alkotott, amelyek a mai napig hatással vannak és inspirálnak. A nehéz kezdetektől a legmagasabb hollywoodi elismerésekig hihetetlen utazás volt. Elszántságának, erős akaratának, elfojthatatlan energiájának és varázsának, valamint a filmművészet iránti szerelmének köszönhetően ért el mindent

Hirdetés

– mondta Dexter Fletcher, a The Offer rendezője.

Miles Teller – aki korábban Ruddy bőrébe bújhatott – nyilatkozatában azt mondta, hogy megtiszteltetés és kiváltság volt azt a producert alakítani, aki olyan életet élt, amiről a legtöbben csak álmodnak és amit irigyelnek. 

Érdekesség, hogy Ruddy kapta a legnagyobb időbeli eltéréssel a két Oscar-díját, ugyanis 32 év telt el közöttük. 1972-ben, amikor A Keresztapáért nyerte el, akkor Clint Eastwood nyújtotta át neki az elismerést, majd több mint három évtizeddel később együtt vehették át az aranyszobrot a Millió dolláros bébiért.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2024/05/29/keresztapa-al-ruddy-meghalt-halal-oscar-dij-producer-film/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Olyan ételeket szolgálnak fel a Balaton partján, hogy csak nézünk

Minden rekordot megdöntve idén a Balatoni Kör által szervezett Év strandétele versenyre 40 étellel neveztek a balatoni …