2024. július 27., szombatMa Anna, Anikó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Anna, Anikó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Megbánta az abortuszra kényszerítést, és már csak szórakoztatni akar

Hirdetés

Megbánta az abortuszra kényszerítést, és már csak szórakoztatni akar

Britney Spears The Woman in Me című memoárjából tudható, hogy Justin Timberlake lelki nyomást gyakorolt rá, hogy vetesse el közös gyermeküket. Az évtizedek múlva kiderült kényszerítés megtépázta Timberlake nimbuszát, és nem popbaleset volt, valószínű, hogy ez lehetett az egyik első lépcsőfoka az egykori tinisztár pokoli utazásának, és akkor még nem hoztuk szóba Britney apját. Maradjunk annyiban, hogy úgy járt Justin Timberlake, mint Gandalf Moria tárnáiban, amikor is a szörny tüzes ostora lerántotta a feneketlen mélységbe, amikor már úgy tűnt, hogy a varázsló legyőzte a bánya gonoszát. Timberlake sem ért át sértetlenül a túloldalra. 

Többé nincs megállás

De Justin Timberlake-nek nem ehhez a filmhez van köze, hanem egy másikhoz, igaz, mindkettőben vannak trollok. Ez a film a Trollok című animációs mese, amelynek a legnagyobb slágere Timberlake csillámfényes dala, a Can’t Stop the Feeling! volt. A kérdés inkább az, hogy vajon a napokban megjelent Everything I Thought It Was című hatodik, és egyben leghosszabb, 77 perces albumán találhatóak-e ekkora dalok? Ja, a No Angels, a My Favorite Drug, a Fuckin’ Up the Disco vagy éppen a Fame például nagyot szólnak. Ugyanakkor a közel nyolcvan perc könyörtelenül hosszú, ha fele ennyi lenne a játékidő, ha megtalálták volna a fókuszt, beljebb lennénk. Semmi nem indokol ilyen hosszú albumot, a diszkó-funk esztétika esetében.

Funky esztétika

Még akkor sem, ha a produceri munkákban olyan nagyágyúk vettek részt, mint Calvin Harris, Timbaland, Danja, Angel López. Szóval, az album kitakar egy remek negyven perces anyagot − igen, el kellett volna dobni a másik negyven percet. 2024-ben Timberlake nem tudta megismételni a valóban grandiózus, és szintén fárasztóan hosszú albumát, 2006-os FutureSex/LoveSounds-ot. A recept nem volt túl bonyolult, Michael Jackson Off the Wall című 1979-es lemezét keverte össze Timbaland a produceri fantáziáival. Az Everything I Thought It Was nem korrigál, nem igazít semmit Timberlake karrierjén, leginkább a múlt dicsőségén mereng, de a hosszúságán kívül semmi nem utal az ambícióra. Igaz, viszont jobban sikerült, mint a karrier megbillenését jelző, hat évvel ezelőtt megjelent Man of the Woods.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2024/03/22/stenk-zene-pop-justin-timberlake/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Olyan ételeket szolgálnak fel a Balaton partján, hogy csak nézünk

Minden rekordot megdöntve idén a Balatoni Kör által szervezett Év strandétele versenyre 40 étellel neveztek a balatoni …