2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Majd szétdurran a tesztoszterontól Jake Gyllenhaal új akciófilmje

Hirdetés

Majd szétdurran a tesztoszterontól Jake Gyllenhaal új akciófilmje

Egyesek szerint a nagy filmklasszikusokhoz szentségtörés hozzányúlni, és bizonyos esetekben be is tudok állni e mellé az állítás mellé. Ott van A keresztapa, az E. T., a földönkívüli, a Vissza a jövőbe, a Taxisofőr, a Rocky… Napestig lehetne sorolni az olyan címeket, amelyeket az életben nem lenne képes normálisan remake-elni az amerikai álomgyár. Már anélkül, hogy keresztre ne feszítenék őket. Vannak azonban olyan kultklasszikusok, amelyek eléggé a feledés homályába merülnek 20-30-40 év elteltével, és nagyon is érdemes őket felújítani, a régi sztorikat modernizálva elhozni egy fiatalabb közönségnek. Mint például az 1989-es, Patrick Swayze főszereplésével elkészített Országúti diszkót.

Részlet a Road House című filmből

Részlet a Road House című filmből

Fotó: Laura Radford / Amazon Studios

Ha nincs Jake Gyllenhaal, valószínűleg az Amazon Prime-on március 21-én bemutatott remake csúnyán beleállt volna a padlóba. A készítők jöttek-mentek, egy ponton még az is szóba került, hogy a szerény színészi képességekkel megáldott, inkább a verekedésben jeleskedő Ronda Rousey-t teszik meg főszereplőnek, és még amiatt is állt a bál egy ponton, hogy egyáltalán hol mutassák be a feldolgozást: moziban vagy streamingen? Végül mi, nézők jártunk jól azzal, hogy Gyllenhaalék a kisebb költségvetés + mozipremier vagy a nagyobb büdzsé + streamingbemutató közül a második lehetőséget választották. Mert még így is itt-ott kilóg a filmben a lóláb a különleges effekteknél, mi lett volna, ha 85 millió dollár helyett csak 60 áll a stáb rendelkezésére? Ne is gondoljunk bele, inkább nézzük az alapfelállást.

Hirdetés

A film rögtön az első jelenetében prezentálja, milyen laza, de tesztoszterontól túlfűtött elbeszélői stílusra számíthatunk: illegális, alvilági bunyó zajlik épp egy ketrecben, amikor megérkezik Elwood Dalton (Jake Gyllenhaal), kapucnival a fején, nagyon rejtélyesen. Mi ekkor még semmit nem tudunk róla. Csak a leendő ellenfele reakciójából vesszük le, hogy ezzel a fickóval nem érdemes kesztyűt húzni, hiszen az addig mindenkit tönkreverő bunyós fülét-farkát behúzva kereket old. A ring környékén ólálkodik egy Frankie (Jessica Williams) nevű fiatal nő is, aki Dalton pacifista győzelmét látva csillogó szemmel ajánl hősünknek munkát. Jöjjön az Országúti diszkóba dolgozni, legyen kidobó nála, mert szüksége van a helynek az efféle kemény arcokra.

A Daltont alakító Gyllenhaal nagyon szépen viszi a hátán a filmet, a 43 éves színész legalább annyira kipattintotta magát az Országúti diszkó miatt, mint a 2015-ös Mélyütés kedvéért anno megtette. Kell is ez a fizikum ahhoz, hogy elhiggyük, a sötét múlttal rendelkező kidobó képes elkenni a rosszfiúk száját. Az Országúti diszkóban tényleg szükség van az izomerőre, esténként – de néha fényes nappal is – elszabadulnak az indulatok, és a vendégek féktelenül püfölik egymást. De olyan szinten kell mindezt elképzelni, hogy a zenekart is ketrec mögé kell rejteni, nehogy hozzájuk vágjanak valamit, és véletlenül kinyírják őket.

RDHS 2024 UT 221028 RADLAU 19055 R CROP (1) 3000

Fotó: Laura Radford / Amazon Studios

Aki csak a Family Guyból hallott eddig a „Road House”-ról, az most komolyabb prezentációt kaphat arról, miért lelkesedett Peter Griffin karaktere mindig is az eredetiért. A remake-ben legalább annyi öklöst kiosztanak, ráadásul mindezt szépen megkoreografálva, ötletesen teszik. Már csak hab a tortán, hogy egy ponton becsatlakozik a sztoriba egy profi bunyós, Conor McGregor […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2024/03/23/orszaguti-diszko-amazon-prime-teve-akcio-film-streaming-jake-gyllenhaal-remake-kritika/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Alig nyitott meg, máris bezár a főváros jeles intézménye

Nem mindennapi megtiszteltetés kívülállóként bejutni egy olyan helyre, ahová még a helyi dolgozók is csak …